Erhan Usta: ''Mevcut hükümet seçilirse kur 30 lira olur''

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, seçimleri mevcut hükümetin kazanması durumda dolar kurunda patlama olacağını iddia etti. Usta "Mevcut hükümet gelirse kur 30 lira olur" dedi.
Ecem Çetin
|
21 Mart 2023, Salı - 18:22
Erhan Usta: ''Mevcut hükümet seçilirse kur 30 lira olur''

Ankara Masası Gündem Özel programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, oldu. 

Usta, 14 Mayıs seçimlerinden sonra iktidara kim gelirse gelsin zor bir ekonomik tabloyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Seçimlerde mevcut hükümetin kazanması durumunda ise kurun 30 lira olacağını iddia eden Usta, "Çok ciddi kur patlamasıyla birlikte, çok ciddi bir enflasyon yaşayacağız. Bütçe açıkları aşırı bir şekilde artacak. Yeni bir şoku kadar enflasyon geliyor. Kur ile enflasyon arasındaki geçişkenlik bizde çok hızlı. Kur doğrudan enflasyona maliyet olarak gidiyor." ifadelerini kullandı. 

"Enflasyon yüzde 100'ün üzerinde" 

Enflasyonun yüzde 100'ü aşacağını belirten Erhan Usta, "Resmi rakamlara göre 100'de 100'ün üzerinde zaten. Geçen yıla göre fiyatı yüzde 55'in altında artan bir tane mal söyleyin. Her şeyin fiyatı üçe katlamış. Enflasyon yüzde 55 diyorlar." dedi. 

"Tam bir kaos"

Erhan Usta, şunları söyledi;

"Ödemeler, dengesi zaten bozuk. Tarihi en yüksek ödemeler dengesi açığı geldi. Ocak ayında 10 milyar dolar care açığı geldi. 12 milyar dolar şubatta da dış ticaret açığı geldi. Hangi dönemde geldi? Dış ticaret fazlası vereceğiz dediği bir dönemde geldi. Bu daha da artacak. Çünkü, mutlak surette almamız gereken enerji, ham madde, sermaye malları var. Büyüme ciddi ve radikal bir şekilde düşecek, bütçe açıkları artacak. Bu tam bir kaos."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076000/erhan-usta-mevcut-hukumet-secilirse-kur-30-lira-olur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.