İmamoğlu'ndan Sümeyye Erdoğan'a 6284 çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın “Şiddetle mücadele noktasında 6284 kanunun daha da güçlendirilmesi ve uygulamalardaki sorunların giderilmesi için tüm gücümüzle çalışacağımızı kamuoyuna ilan ederiz” sözlerini hatırlatarak Sümeyye Erdoğan’a çağrıda bulundu. İmamoğlu, "Lütfen arkasında durun, biz sizin yanınızdayız" diye seslendi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Mart 2023, Pazar - 15:55
İmamoğlu'ndan Sümeyye Erdoğan'a 6284 çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Ebubekir Meydanı ve Kadın Merkezi Açılış Töreni'nde konuştu.

İmamoğlu açılışta, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesini isteyen Yeniden Refah Partisi'ne tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Görevi şiddeti önlemek olan bazı yöneticiler bu amaç için çıkarılmış kanunları ne yazık ki birtakım siyasi pazarlıkların meselesi haline getiriyorlar! Bu da acı bir durum. Onların yaptığı insanlık mıdır, yöneticilik midir, asla değildir” dedi.

Özlem Zengin’e destek

AK Partili milletvekili Özlem Zengin’e de 6284 sayılı yasayla ilgili destek verdiğini belirten İmamoğlu, “Konu kadın olunca her ne hikmetse üç beş erkek bir araya gelip karar alma, yasa yapma ve çerçeve çizmeyi kendilerine hak sayıyorlar. Neden, ne derdiniz var kadınlarla? Seçimlerde rakibimiz olan ittifak böylesi bir akılla sürece bakıyor. Buna itiraz eden kendi kadın yöneticileri dahi sosyal medyada fanatiklerce adeta linç ediliyor. Açıkçası bu üzücü bir fotoğraftır. Bunu da değiştireceğiz.Halbuki iktidar partisine mensup kadın yönetici ne demiş de saldırıya uğramış, 6284 sayılı kanun bizim kırmızı çizgimiz demiş. Doğru demiş, ben alkışlıyorum hanımefendiyi. Bizde doğruya doğru, eğriye eğri” şeklinde konuştu.

"Bir baba kızını bile hayal kırıklığına uğratıyorsa bu milleti de hayal kırıklığına uğratır"

İmamoğlu, “Bu akıl aynı siyasi baskılarla İstanbul Sözleşmesi’ni de kaldırmıştır. Üstelik bugünün iktidarının başındaki kişi sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi kızı dahi kaldırılmanın karşısında durmuş.  ifadesini kullandı.

Sümeyye Erdoğan’a çağrı

İmamoğlu, Sümeyye Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalkınca Mütevelli Heyet Başkanı olduğu KADEM Vakfı üzerinden yaptığı açıklamayı hatırlattı. Sümeyye Erdoğan’a çağrıda bulunan İmamoğlu, “Buradan rakip ittifakımızda kadın hakları mücadelesi veren kıymetli hanımefendilere bir çağrıda bulunuyorum. İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalktığında sayın Cumhurbaşkanı’nın kızı şu açıklamayı yapmıştı: “Şiddetle mücadele noktasında 6284 kanunun daha da güçlendirilmesi ve uygulamalardaki sorunların giderilmesi için tüm gücümüzle çalışacağımızı kamuoyuna ilan ederiz” Lütfen arkasında durun, biz sizin yanınızdayız” dedi.

“Kılıçdaroğlu insanlık diplomasına sahip”

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için de oy isteyen İmamoğlu şunları kaydetti:

“Milletin aklını dinleyen güzel iş yapıyor. Kendi aklını millete dayatan da millete zulüm çektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanım için oy istiyorum. Herkesi muhakkak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet ediyorum. Bizim cumhurbaşkanı adayımız merhametiyle, adaletiyle insan. Çok iyi bir yönetici olmanız gerekiyor bu ülkeye hizmet etmek için. İyi bir yönetici olmak için de vermeniz gereken sınavlar var. Diploma işine girmeyeceğim.En önemli sınav insanlık. Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu o sınavı binlerce kez geçtiği için insanlık diplomasına sahip. Onun için yürekten oy isteyeceğim her vatandaşımızdan…"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076544/imamoglundan-sumeyye-erdogana-6284-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.