Ukrayna’dan BMGK’ya olağanüstü toplanma çağrısı

Rusya’nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, BMGK’ye (Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi) olağanüstü toplantı çağrısı yaptı.
Mevlüt Peker
|
26 Mart 2023, Pazar - 20:23
Ukrayna’dan BMGK’ya olağanüstü toplanma çağrısı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'a nükleer silah yerleştireceklerine dair açıklamasının ardından BMGK’ye (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) olağanüstü toplantı çağrısında bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamasının Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nın temel ilkelerini ve nükleer silahsızlanma mimarisi ile bir bütün olarak uluslararası güvenlik sistemi baltalayan başka bir provokatif adım olduğu ifade edildi. Ayrıca açıklamada, Rusya'nın insanlığa karşı suçlara ve savaş suçlarına rağmen savaş alanında galip gelmediğinin gösterildiği belirtilerek, Belarus halkına nükleer silahların konuşlandırılmasını engelleme çağrısı yapıldı.

Ukrayna'nın, G7 ve AB (Avrupa Birliği) ülkelerinden, Belarus yönetiminin topraklarına nükleer silah yerleştirilmesi durumunda bunun neden olacağı sonuçlar hakkında uyarması talep edildi. Açıklamada ayrıca, BMGK’nin (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) derhal olağanüstü toplantıya çağrılması istendi. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamaları, uluslararası toplumda endişeye neden olurken, Batılı ülkeler de Rusya ve Belarus'a karşı sert tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076557/ukraynadan-bmgkya-olaganustu-toplanma-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.