4 akrabasını öldüren muhtara 4 kez ağırlaştırılmış müebbet

Miras paylaşımı nedeniyle çıkan tartışma sonrası 4 akrabasını öldüren muhtar Ahmet Salih Belginer 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Ersin Küçükbarak
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 11:20
4 akrabasını öldüren muhtara 4 kez ağırlaştırılmış müebbet


İstanbul'un Kartal ilçesindeki hukuk bürosunda 6 Nisan 2021’de bir araya gelen Ahmet Salih Belginer ile dayısının çocukları arasında miras paylaşımı nedeniyle kavga çıktı.

4 akrabasını öldürdü, birini yaraladı

Yalova'da muhtar olan Ahmet Salih Belginer, yanında taşıdığı silahla Haluk Onat, Kebire Esra Aymutlu, Ayşe Ece Aymutlu, Ahmet Nuri Onat'ı öldürdü; Arzu Onat'ı ise yaraladı.

Cinayetlerin ardından kaçan muhtar, Yalova'da yakalandı.

2 bin dönümlük arsa için yaptı

Katil muhtar ile akrabaları arasındaki miras tartışmasının Yalova'daki yaklaşık 2 bin dönümlük bir arsanın paylaşımı nedeniyle yaşandığı öğrenildi.

Boşandığı eşinin Yalova'daki evine gitmeye çalışırken yakalanan muhtar tutuklanırken, bugün karar duruşması görüldü.

"Olay öncesi vücuduma bir güç girdi"

Tutuklu sanık Ahmet Salih Belginer son savunmasında, "Böyle bir olay yaşadığım için çok üzgünüm. Benim üzerime çok geldiler. Olay öncesi vücuduma bir güç girdi. Ne yaptığımı fark edemedim ve anlayamadım. Kontrol bende değildi. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

4 kez ağırlaştırılmış müebbet

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Belginer'i, Haluk Onat, Kebire Esra Aymutlu, Ayşe Ece Aymutlu ve Ahmet Nuri Onat'ı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İndirim uygulanmadı

Mahkeme sanığa verilen cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Ahmet Salih Belginer'in, Arzu Onat'ı 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076878/4-akrabasini-olduren-muhtara-4-kez-agirlastirilmis-muebbet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.