Kılıçdaroğlu “kaza kurşununu” Erdoğan’a yükledi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına isabet eden ve bir inşaat bekçisinin hırsızı durdurmak için ateş ettiği ortaya çıkan kaza kurşunu sonrası İYİ Parti'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kazayı “siyasi suikast” olarak yorumlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı siyasi tehdit dili sebebiyle böyle bir saldırı yaşandığını savundu.
Mevlüt Peker
|
31 Mart 2023, Cuma - 19:56
Kılıçdaroğlu “kaza kurşununu” Erdoğan’a yükledi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kaza kurşununun isabet ettiği İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına gelerek Meral Akşener'e “çok büyük geçmiş olsun” temennisinde bulundu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına isabet eden kaza kurşunu sonrası il başkanlığına ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “çok büyük geçmiş olsun” dedi.

Ziyaret sonrası İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası önünde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasette kullanılan tehdit dilinin nasıl sonuçlar doğurduğunu hep beraber gördük. Özellikle devleti yöneten kişinin (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) kullandığı dile özen göstermesi gerekiyor. Tehdit ve şantaj ile siyaset yapılmaz. Sayın Meral Akşener siyasette birikimli, deneyimli ve hiçbir şantaja boyun eğmeyecek siyasi bir liderdir. Kendisine, parti arkadaşlarına büyük geçmiş olsun diyoruz. Ayrıca, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına silahlı saldırı düzenleyen şahıs yakalandığı için polis teşkilatına da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden kurşunun, yakında bir inşaatta bekçi olarak görev yapan kişinin silahından çıktığı, inşaat bekçisinin görevli olduğu inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine mani olmak için silahını ateşlediği, kurşunun kaza sonucu İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasının camına isabet ettiği, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi kimsenin siyasi söylemlerinden kaynaklanmadığı ortaya çıkmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077190/kilicdaroglu-kaza-kursununu-erdogana-yukledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.