Nebati'den enflasyon yorumu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, "Ekonomimiz, dinamik yapısını, üretim artışlarını ve büyüme trendini enflasyonla mücadeleye kurban etmemiştir" dedi.
Onur Çetinkaya
|
03 Nisan 2023, Pazartesi - 11:12
Nebati'den enflasyon yorumu

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarını paylaştı. TÜİK verilerine göre Mart ayında enflasyon 2.29 oldu. Yıllık TÜFE yüzde 50,51'e geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mart ayı enflasyon rakamlarının açıklaması sonrasında değerlendirme ve yorumda bulundu.

"Kararlılıkla adımlar atmaya devam edilecek"

Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin farkında olduklarını belirten Nebati, "Enflasyonla mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz." dedi.

Enflasyon düşüşünde Türkiye'nin hiçbir kulvarda kayıplar yaşamadığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı, Cumhuriyet tarihimizin istihdam ve ihracat rekorları eş zamanlı olarak kırılmıştır. Ekonomimiz, dinamik yapısını, üretim artışlarını ve büyüme trendini enflasyonla mücadeleye kurban etmemiştir." açıklamasını yaptı.

Nebati son olarak ise, " Üretim ve istihdam kaybına yol açmaksızın kararlılıkla adımlarımızı atmaya devam edecek, enflasyonu tedrici ve kalıcı bir şekilde indireceğiz." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077435/nebatiden-enflasyon-yorumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.