Oğan'dan sığınmacı açıklaması! Gönderilecek dedi süre verdi

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "1 sene içerisinde Türkiye'de sokaklarda böyle rastgele sığınmacı görmeyeceksiniz. Çünkü sığınmacıların yeri sığınma kampıdır. Sığınmacı kamplarına gideceklerdir, ayrıcalıkları kaldırılacaktır, ilgili ülkelerle derhal temas kurulacaktır. Kimle görüşülmesi gerekiyorsa görüşülecek, hepsi ülkelerine gönderilecek nokta" dedi.
Ecem Çetin
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 12:51
Oğan'dan sığınmacı açıklaması! Gönderilecek dedi süre verdi

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sinan Oğan, Türkiye'deki sığınmacı sorununa değindi. 

"Avrupa Devleti'ni şu an içimizde besliyoruz"

Türkiye'de 13 milyon yabancı olduğunu ifade eden Oğan, "Elbette bunun içerisinde Türk coğrafyasından gelenlerde dahil. Ortalama bir Avrupa Devleti'ni şu an içimizde besliyoruz." dedi. 

"Türkiye'de ciddi bir rahatlama olacak"

Bir numaralı kararname ile Suriyelilerin ayrıcalıklı statüsünü ortadan kaldırarak geri göndereceklerini söyleyen Sinan Oğan, şöyle devam etti; 

"Bu ne demektir? Kiralar, ev fiyatları, gıda fiyatları düşecek, sokaklar güvenilir hale gelecek. Türkiye'de ciddi bir rahatlama olacak. Kaynakların paylaşımı daha doğru olacak. Okullarda öğrencilerimiz daha rahat sınıflarda ders görecek. Sayamayacağımız ölçüde bunun ekonomiye faydaları olacak. "

"1 sene içerisinde Türkiye'de sokaklarda böyle rastgele sığınmacı görmeyeceksiniz"

Zengin, "Ne kadar zamanda olacak bu? Kemal Kılıçdaroğlu 2 yıl içerisinde davulla zurnayla göndereceğiz" dedi. " Sorusu üzerine Oğan,

"En son davullu zurnayı çaldıklarında PKK'lılar Türkiye'ye girmişti. Bu öyle davulla zurnayla yapılacak işler değil. Bu hukuk içerisinde ciddi devlet adamı nosyonuyla yapılacak işlerdir. Bunun yolları vardır. Bu bizim uzmanlık alanımızdır. 1 sene içerisinde Türkiye'de sokaklarda böyle rastgele sığınmacı görmeyeceksiniz. Çünkü sığınmacıların yeri sığınma kampıdır. Sığınmacı kamplarına gideceklerdir, ayrıcalıkları kaldırılacaktır, ilgili ülkelerle derhal temas kurulacaktır. Kimse görüşülmesi gerekiyorsa görüşülecek, hepsi ülkelerine gönderilecek nokta" değerlendirmesinde bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077709/ogandan-siginmaci-aciklamasi-gonderilecek-dedi-sure-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.