Ankara’daki STK’lardan İsrail’e sert tepki

Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da yaşanan şiddet olayları sonrasında başkent Ankara’da toplanan STK’lar (sivil toplum kuruluşları) İsrail’e sert tepki gösterdi.
Mevlüt Peker
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 00:25
Ankara’daki STK’lardan İsrail’e sert tepki

Ankara'da İsrail Büyükelçilik Konutu önünde toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail'e Kudüs'te yaşanan son olaylar nedeniyle tepki gösterdi. Toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail aleyhinde sloganlar attı ve tekbir getirdi.

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şube Başkanı Mustafa Koyuncu da eylemde yaptığı konuşmada, "İslam coğrafyasına yapılan saldırıların tahammül eşiği aşıldı. Kudüs'te dün gece düzenlenen saldırı bir kez daha sinir uçlarımıza dokundu. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa, 1948 yılından beri terörist İsrail'in işgali altındadır. Mescid-i Aksa uluslararası camia tarafından tanınan bir devlet tarafından yönetilmesine rağmen gerçekte bir terör örgütü olan İsrail tarafından işgal edilmiştir. Kudüs Müslümanların en çetin sınavıdır. Kudüs'ün işgal altında olması sadece Filistinlilerin sorunu değildir. Bu mesele tüm Müslümanların meselesidir" dedi.

Koyuncu ayrıca İsrail'in yaptığı zulmü görüp tepki göstermeyenlerin imanını ve vicdanını sorgulaması gerektiğini belirterek, "Zafer İslam'ındır ve zafer yakındır" diyerek İsrail'e karşı tepkinin devam edeceğini vurguladı.

Eyleme katılan sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar atarak İsrail'in Kudüs'teki politikalarına tepkilerini dile getirdiler. Grup, konuşmanın ardından dağıldı.

Mescid-i Aksa’da ne olmuştu?

Fanatik Yahudi yerleşimciler, "Pesah Bayramı" sebebiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek burada kurban kesme çağrılarında bulunmuş, teravih namazı sonrası bir grup Filistinli ise bu çağrı yüzünden Mescid-i Aksa’dan ayrılamamış ve Mescid-i Aksa içinde bulunan Kıble Mescidi'ne sığınmıştı.

İsrail güçleri ise sahur saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş, Kıble Mescidi'ne sığınan Filistinlilere yönelik şiddet kullanarak kutsal mabedi savaş alanına çevirmişti. İsrail güvenlik güçlerinin saldırıları sabah namazı sonrasında da dozu artarak devam etmişti. Baskınlarda 450'nin üzerinde Filistinliye gözaltı uygulanmıştı. İsrail güvenlik güçlerinin gözaltı uygulayarak ellerini kelepçeledikleri Filistinlilere acımasızca şiddet uyguladığına dair görüntüler sosyal medyada geniş yer bulmuştu.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği terör saldırısını andıran baskın sonrası abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail yönüne roketler atılmıştı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Sderot şehri yönüne 5 roket fırlatıldığı, bu roketlerden dört tanesinin hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiği, bir roketin ise açık araziye isabet ettiği bildirilmişti.

Bu olay sonrası İsrail savaş uçakları, roketlerin geldiği Gazze Şeridi'nin batısındaki iki noktaya yönelik hava saldırısı gerçekleştirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077788/ankaradaki-stklardan-israile-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.