Parti sayısı 32'den 26'ya düştü

14 Mayıs seçimleri öncesi siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Bazı partilerin seçime ortak girmesi sonucu 32 olan parti sayısı 26'ya düştü.
Onur Çetinkaya
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 12:31
Parti sayısı 32'den 26'ya düştü

Partilerin aday ve liste telaşı günler süren çalışmanın ardından tamamlandı. Listeler Yüksek Seçim Kurulu'na sunuldu. 

Parti listelerinde dikkat çeken isimler yer alırken bazı partiler 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçime ortak girdi. 

Listelerini teslim eden partiler arasında eksikleri bulunan partilere Yüksek Seçim Kurulu tarafından  bu hafta bildirim yapılacak. 

32 partinin yer aldığı tablo da 6 parti ise pusuladan çıkarıldı. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine böylelikle 26 partinin yer alacağı belirlendi.

Cumhur İttifakı'nı dışarıdan destekleyen HÜDA-PAR'da Genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu AK Parti listesinden seçimlere katıldı. Yapıcıoğlu, İstanbul 3. Bölge 4. sıradan aday oldu. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve  Yeniden Refah Partisi kendi isim ve logolarıyla aday listelerine girdi.

Millet İttifakı'nda ise DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Parti ve Demokrat Parti ise listeye Cumhuriyet Halk Partisi'nden gireceğini belirtti.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Mustafa Sarıgül'de Erzincan 1. sıradan aday oldu böylece Sarıgül'ün genel başkanlığını yürüttüğü Türkiye Değişim Partisi ve Yeni Türkiye Partisi de seçimde yer almayacağı kesinlik kazandı. 

Millet İttifakındaki 6 partinin Cumhuriyet Halk Partisi listesiyle seçime katılmasıyla pusuladaki parti sayısı da 26'ya düşmüş oldu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078259/parti-sayisi-32den-26ya-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.