Vahit Kirişçi kimdir?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kimdir? Türk siyasetçi Vahit Kirişçi nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 18:05
Vahit Kirişçi kimdir?

Vahit Kirişçi, 4 Aralık 1960 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Kirişçi, eğitimini Çukurova üniversitesi Ziraat Fakültesini tamamladı ve yüksek lisansını da aynı üniversitede  Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra doktora eğitimi için İngiltere'ye geçen Kirişçi,  Cranfield Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamladı ve doktor unvanını aldı. 

Kariyeri

Vahit Kirişçi, kariyerine  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak başladı. Daha sonra Kirişçi, mezun olduğu Çukurova Üniversitesi  Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çeşitli dersler verdi. Kirişçi, 2001 yılında profesör unvanına yükseldi. Kirişçi, birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev yaptı ve  22. ve 23. Dönem Adana Milletvekilliği yaptı.  22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078317/vahit-kirisci-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.