Ayhan Sefer Üstün'den 'parti tabanı Meral Akşener'i zorladı' çıkışı

Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün, Millet İttifakı'nın seçimlere İYİ Parti de dahil bir bütün halinde girseydi 40-50 milletvekili daha üzerine koyabileceğini söyledi. Üstün, "İYİ Parti tabanı ve organları bu konuda Meral Akşener'i zorladı" dedi.
Ecem Çetin
|
18 Nisan 2023, Salı - 16:44
Ayhan Sefer Üstün'den 'parti tabanı Meral Akşener'i zorladı' çıkışı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Üstün, İYİ Parti'nin seçimlere kendi amblemi ve listeleriyle girme kararını değerlendirdi. 

"Gelmesini arzu ederdik"

İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili için iş birliği yaptığı illerin çok kayda değer olmadığını ifade eden Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti'nin seçimlere kendisinin girmesine ilişkin şunları söyledi;

"Tüm Türkiye'de yapabilseydik, 81 ilde, 87 seçim çevresinde o zaman en az bir 40-50 milletvekili daha üzerine koyabilirdik.  Olmasını arzu ederdik. Şu anda İYİ Parti ile iyi ilişkilerimiz var. Gelmesini arzu ederdik. Son gün dahi gelse bir formül üretilebilirdi."

"Parti tabanı ve organı Akşener'i zorladı" 

Parti organlarının ve tabanın bu konuda Meral Akşener'i zorladığını ifade eden Üstün, "Hissettiğimiz o. Sayın Akşener'de maden tabanımız, kollarımız, teşkilatlarımız bunu istiyor o zaman böyle bir yöntemle seçime girelim diye karar verdiler. Tabi saygı duyuyoruz, kendi tercihleridir." değerlendirmesinde bulundu. 

"300 hattının etrafında olduğumuzu düşünüyorum"

Cumhurbaşkanlığı konusunda çok rahat olduğunu ve hiçbir sıkıntı görmediğini belirten  Gelecek Partili Üstün şöyle devam etti:

"Ama Meclis konusunda bayramdan sonraki son 15-20 günlük performansa bağlı. Ben kanun çıkarma hattında 300 hattının etrafında olduğumuzu düşünüyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079225/ayhan-sefer-ustunden-parti-tabani-meral-akseneri-zorladi-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.