Bayraktar Kızılelma, iniş takımlarını kapatarak yüksek hızda uçtu

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı, yerli ve milli Bayraktar Kızılelma, iniş takımlarını kapalı tutarak ilk uçuşunu başarı ile tamamladı.
Mevlüt Peker
|
18 Nisan 2023, Salı - 22:50
Bayraktar Kızılelma, iniş takımlarını kapatarak yüksek hızda uçtu

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı, yerli ve milli Bayraktar Kızılelma bugün, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesinde yer alan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde üstelik daha yüksek hızlarda ilk defa iniş takımları kapalı tutularak yaptığı sistem tanımlama ve manevra testlerini başarıyla tamamladı.

Yüksek hızlara çıkarak gerçekleştirilen Sistem Tanımlama Testi'nde insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ilk defa iniş takımlarını gövde içine çekerek yüksek hızlarda gerçekleştirdiği manevra testlerini başarıyla geçti.

Baykar'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baykar tarafından, devlet desteği dahil hiçbir hiçbir şekilde kuruluş dışı destek alınmadan, tamamen öz kaynaklarla, özgün ve milli olarak geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın uçuş test kampanyası planlamaya uygun olarak sürüyor.

Bu kapsamda Bayraktar Kızılelma iniş takımları kapalı tutularak ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Böylelikle gökyüzündeki testleri süren Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı uçuş testleri çerçevesinde önemli bir aşamayı daha tam başarı kaydederek geçti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079256/bayraktar-kizilelma-inis-takimlarini-kapatarak-yuksek-hizda-uctu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.