Sudan'dan tahliye edilen 101 kişi Türkiye'ye geldi

Milli Savunma Bakanlığına ait A400M tipi askeri uçak ile Sudan'dan tahliyesi gerçekleştirilen 101 kişi, İstanbul Havalimanı'na ulaştı.
Mevlüt Peker
|
28 Nisan 2023, Cuma - 21:19
Sudan'dan tahliye edilen 101 kişi Türkiye'ye geldi

Sudan'da Sudan ordusu ile HDK (Hızlı Destek Kuvvetleri) arasında 15 Nisan 2023 tarihinden bu tarafa yaşanan şiddetli çatışmalar sebebiyle Sudan’dan tahliyesi gerçekleştirilenler, yurda Türkiye’ye getirilmeye devam ediliyor.

Bu çerçevede öğlen Port Sudan'dan teker kesen Milli Savunma Bakanlığına ait A400M tipi tahliye uçağı, İstanbul Havalimanı'na saat 19.00'da teker koydu.

Açığa park eden A400M askeri uçağında bulunan 101 kişi, otobüslerle alınarak terminal binasına ulaştırıldı.

11 gün santralin içinde kalmışlar

Tahliye edilenlerden elektrik teknikeri Ayhan Çevik, Sudan'da elektrik santrali inşa eden bir şirkette görev yaptığını kaydetti.

Sudan’ın başkenti Hartum'a 70 kilometre mesafede çalıştığını ifade eden Ayhan Çevik, "Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) kontrol ettiği bir yerde çalışıyorduk. Bizim orada bir şey görmedik. 11 gün boyunca santralin içinde kaldık. Daha sonra Port Sudan'a kara yoluyla tahliye edildik. Büyükelçilik organize etti. Oradaki yolları Türkiye'deki yollar gibi hayal etmek imkansız. Zorlu bir süreçti. Port Sudan'a 17 saatte ulaştık. Bir gün de orada kaldık. Ondan sonra da buraya geldik." dedi.

Türkiye'ye dönmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Ayhan Çevik, "Türkiye'de olduğumuz için mutluyum. Yorgunuz. Orada aşırı bir gıda sıkıntısı var. 3-4 gündür aperatif şeylerle idare ediyoruz." diye konuştu.

Sudan'dan getirilen 101 vatandaş, ardından otobüslerle terminalden ayrıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080384/sudandan-tahliye-edilen-101-kisi-turkiyeye-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.