Doğal gaz faturalarına yansıyacak rakam netleşti

Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğal gaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya ulaştırıldı. Erdoğan, konutlarda bir ay doğal gazın ücretsiz olacağını, mutfak ve sıcak su için tüketilen doğal gazın 25 metreküpünden de bir yıl boyunca ücret alınmayacağını söyledi. Alınan karar bir yılda edeceği karda ortaya çıktı.
Onur Çetinkaya
|
21 Nisan 2023, Cuma - 10:35
Doğal gaz faturalarına yansıyacak rakam netleşti

Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğal gaz İşleme Tesisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla devreye alındı.

Karada 8 bin, denizde 2 binden fazla personelin çalıştığı projede ilk etapta günde 10 milyon metreküp doğal gaz çıkarılacak.

Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde meşaleyi yakan Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz." dedi.

35 yıllık ihtiyacı karşılayacak büyüklükteki gaz sahasının faz 1 aşamasının tamamı ise Eylül ayında devreye alınacak.

Vatandaşa nasıl yansıyacak? 

Peş peşe yapılan bu açıklamaların ardından vatandaşlar 25 metreküplük doğal gazdan ücret alınmamasının faturaya yansımasını merak ediyordu. 

Alınan kararın vatandaşın faturasına bir yılda 1.560 lira, aylık olarak ise 130 lira gibi bir rakamda etki etmesi bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079577/dogal-gaz-faturalarina-yansiyacak-rakam-netlesti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.