Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde

Rezerv büyüklüğü 710 milyar metreküp olan Karadeniz Gazı’nın BOTAŞ aracılığı ile evlere ulaşmasına sayılı gün kaldı. 20 Nisan’da karaya ulaşacak olan Karadeniz gazı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın indirim müjdesi vereceği öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
07 Nisan 2023, Cuma - 13:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü proje kapsamında karada ve denizde aylarca mesai harcandı. 

Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne borularla Karadeniz'in 170 kilometre açığından aktarılan doğal gaz, Filyos'ta işlendikten sonra 36 kilometrelik BOTAŞ hattına aktarılacak. Boru hatları arasına kurulan Gaz Basıncı Düzenleme ve Ölçüm İstasyonu da tamamlandı. İstasyonda istenen basınca ayarlanan gaz, ardından şebekeye sunulacak.

Erdoğan'dan doğal gaza indirim müjdesi

20 Nisan'da gerçekleştirilecek törenle Türkiye hedefine ulaşırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında vatandaşlara doğal gaz müjdesi vereceği iddia edildi.

HaberTüürk yazarı ve gazeteci Fatih Altaylı köşesine taşıdığı yazısında, 

"Gelen bilgilere göre 20 Nisan’da bir diğer 2023 hedefine törenle ulaşılacak. 20 Nisan’da yapılacak bir büyük tören ile Karadeniz’de bulunan doğal gaz karaya ulaşacak ve BOTAŞ’ın sistemine akmaya başlayacak.

Bana gelen bilgilere göre, 20 Nisan’da yapılacak doğal gazın karaya ulaşması töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeni" bir "Müjde" verecek ve doğal gaz fiyatında bir indirim açıklayacak.

Elbette bu indirim, yerli doğal gazın ucuza mal edilmesinden ve toplam maliyetleri düşürmesinden kaynaklanmayacak tam aksine doğalgazdaki sübvansiyon Hazine’ye biraz aha fazla fatura edilecek ama yine de algı olarak yerli gaz çıktı fiyat düştü havası oluşacak. " ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077974/cumhurbaskani-erdogandan-mujde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.