Ali Babacan "Paranın hesabı yok"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinin popülizm olarak nitelerken "Kesenin ağzını öyle bir açtı ki ne gerekirse veriyor. Paranın olup olmamasının hesabı yok. Ülkenin kaynaklarının yetip yetmeyeceğinin hesabında değil" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
23 Nisan 2023, Pazar - 12:04
Ali Babacan "Paranın hesabı yok"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  Ankara İl Teşkilatı'nda partililerle bayramlaştı. Partililer ve Babacan'ın gündeminde seçimler vardı.

Seçimin ilk turda Millet İttifakı lehine sonuçlanacağını ifade eden Babacan " Toplumsal bilinç seviyesi yükselecek, sağduyu ve aklıselim galip gelecek" ifadelerini kullandı.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan ve Muharrem İnce 'nin şansı olmadığını aktaran Babacan "Referandum benzetmesi çok önemli. Herkesin kolaylıkla anlayacağı bir örnek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dört aday var ama gerçekte iki aday yarışıyor. Diğer iki adayın bir iddiası yok. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Erdoğan dışındaki adaylara destek veren vatandaşlarımızın ‘Oyum bu iki adaydan hangisine destek anlamına geliyor’ diye iyi düşünmesi lazım. Daha 20 gün var. İnanıyorum ki anlayanlar anlamayanlara anlatacak. Toplumsal bilinç seviyesi yükselecek, sağduyu ve aklıselim galip gelecek ve inşallah bu işi birinci turda halledeceğiz. Bunu yapacağız." dedi.

" Paranın olup olmamasının hesabı yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatlerini de eleştiren Babacan "İnsanların kafasını karıştırmak için her şey yapılıyor. Dikkat edin, hiçbir seçimde Sayın Erdoğan bu seçimde yaptığı kadar popülizm yapmamıştı. Kesenin ağzını öyle bir açtı ki ne gerekirse veriyor. Paranın olup olmamasının hesabı yok. Ülkenin kaynaklarının yetip yetmeyeceğinin hesabında değil. Açıkladıkları rakamların doğruluğunu bilemiyoruz. Çünkü her şeyi karartıyorlar. Enflasyonu, pandemide hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını gizlediler. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili sayıların da doğru olmadığını teşkilatımız bize söylüyor. Hükûmettin açıkladığı rakamların, ileriye doğru verdikleri taahhütlerin hiçbirisine güven yok.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079718/ali-babacan-paranin-hesabi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.