Türkeş'ten Yapıcıoğlu'na bayrak tepkisi

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Türk bayrağı ile ilgili sözlerine AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten tepki geldi. Türkeş, "Benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak. Yani yapsın da görelim" açıklamasını yaptı.
Onur Çetinkaya
|
25 Nisan 2023, Salı - 12:15
Türkeş'ten Yapıcıoğlu'na bayrak tepkisi

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldığı programda "Birileri ısrarla Türk bayrağı dediğinde aynı birileri gidip öbür taraftan Kürt'ü kışkırtıp 'Bu Türk'ün bayrağı senin bayrağın nerede, sen de bir bayrak edin' diye sıkıştırıyor. Türk bayrağı yerine Türkiye bayrağı denmeli. Ülkelerin bayrağı olur ve bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti" ifadelerini kullandı.

"Yapsın da görelim"

Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan Yapıcıoğlu'nun sözlerine AK Parti milletvekili Türkeş'ten tepki geldi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Yapıcıoğlu’nun Türk bayrağı ile ilgili konuşmasına ilişkin,  "Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak. Yani yapsın da görelim" dedi.

"HÜDA PAR sütten çıkmış ak kaşıktır demiyorum"

14 mayıs seçimleri öncesi HÜDAPAR ve HDP kıyaslanmasına değinen, " HÜDA PAR sütten çıkmış ak kaşıktır demiyorum ama PKK ile arasındaki ilişkiye mesafe koyamayan, PKK ile olan ilişkisini kesemeyen bir HDP, Kılıçdaroğlu'yla bir görüşme yapıyor. Üstelik tek görüşme olduğuna inanmak çok zor." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079929/turkesten-yapiciogluna-bayrak-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.