Cumhurbaşkanı sahaya TEKNOFEST ile döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret etti. Erdoğan, festivalde uzaya gidecek Türk yolcuların isimlerini de açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
29 Nisan 2023, Cumartesi - 12:03
Cumhurbaşkanı sahaya TEKNOFEST ile döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret etti.

Uçaktan inen iki lider, Türkiye'nin yerli otomobili Togg ile alana geldi. Aracı ise Aliyev kullandı. 

Karanfillerle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tören alanında coşkulu kalabalık tarafından karanfillerle karşılandı.

Coşkulu kalabalığın yoğun ilgisiyle ilerleyin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev vatandaşları selamladı.

Aliyev'den bin konut sözü 

Cumhurbaşkanı deprem bölgesiyle ilgili müjdeli bir haber verdi. 

İlham Bey işin başından itibaren Pazarcık merkezli depremde bizleri hiç yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri bizimle beraber oldu diyen Erdoğan,  "İlham kardeşim Kahramanmaraş'a bin kalıcı konut sözü verdi. Temel betonlarını döküyoruz. İlham gardaşım da diyor ki bir senede bitmesi lazım." ifadelerini kullandı. 

"TEKNOFEST marka oldu"

TEKNOFEST kendi alanında  markaya dönüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuru sayısına dair de konuştu.

Erdoğan, "Bu yıl 330 bin takım ve 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık. Katılımların artmasıyla birlikte ödül ve teşvik sayısı da yükseldi. 4 milyon ile başlayan süreç 44 milyonu buldu. Önümüzdeki dönemde başarı çıtasını daha da yükselteceğine inanıyorum." dedi.

"Dışa bağımlılığın kader olmadığını gösterdik"

Büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapısını biz kurduk, dışa bağımlılığın kader olmadığını gösterdik ifadelerini kullanan Erdoğan, "Gençler olarak davamızı sizler omuzlayacaksınız. Tam bağımsızlık hayalini gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz. Burada yarınların uzay yolcularını, mucitlerini, pilotlarını, mühendislerini, fizikçilerini görüyorum." açıklamasını yaptı. 

Uzay yolcuları belli oldu

Cumhurbaşkanı konuşmasında ilk uzay yolcularının isimlerini açıkladı. Alper Gezeravcı ve Cihangir Atasever'in uzaya gidecek ilk Türk olacaklarını söyleyen Erdoğan, iki uzay yolcusuna Türk bayraklarını teslim etti. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2080435/cumhurbaskani-sahaya-teknofest-ile-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.