Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu çağrısı

Sosyal medya hesabından sağduyu çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Çünkü sağduyusunu kaybetmiş olanın yardımına şeytan koşarmış. İçinizdekini dizginleyin, yoksa bu nefret başta sizi sonra hepimizi yutacak" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
29 Nisan 2023, Cumartesi - 16:04
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu çağrısı

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaşırken, siyasi isimlerin yaptıkları açıklamalar gündem oluyor. 

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dikkat çeken bir 14 Mayıs benzetmesi yaparak, " 15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir." ifadelerini kullandı. 

Şanlıurfa AK Parti milletvekili adayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "14 Mayıs akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabbine hamd edenler olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise, "Bu seçim işgalcilerle, İstiklal Harbi verenler arasında yapılan bir seçim" şeklinde konuştu.

Son olarak ise, Siyaset Bilimci Onur Erim, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yönelik, "Eli değmemesi mühim değil başka şekilde değmiştir, bilemiyorum." diyerek skandal ifadeler kullandı. 

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından gündem olan bu açıklamalar sonrası bir dizi paylaşım yaptı. 

"Seçime gidiyoruz, savaşa değil"

Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

"Bu kirli dile son verilsin. Akla gelmeyecek pis oyunlar ve ithamlarla neye varmak istendiğini insanımız görüyor. Seçime gidiyoruz, savaşa değil. Nice iktidarlar değişti, yola hep devam ettik. Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki: Azıcık sağduyu! 

" Mahalleyi, haneyi pervasızca kutuplaştırmanızdan bıktık usandık"

Bırakın halkımız huzur içinde, gülümseyerek sandığa gitsin, içi ferah evine dönsün. Mahalleyi, haneyi pervasızca kutuplaştırmanızdan bıktık usandık. Bu kalan süreyi gerçekten bir seçim havasında geçirmek istiyoruz. Artık vatanımızın huzurunu bozmaktan vazgeçin.

" Nerede duracaksınız?"

Seçime darbe dediniz. Kendi halkınıza karşı Uhud Savaşı benzetmesi yaptınız. İşgalciye benzettiniz be halkımızı. Nerede duracaksınız?

" İçinizdekini dizginleyin"

Ben üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve sağduyu çağrısı yapmaya devam edeceğim. Çünkü sağduyusunu kaybetmiş olanın yardımına şeytan koşarmış. İçinizdekini dizginleyin, yoksa bu nefret başta sizi sonra hepimizi yutacak."



http://www.ankaramasasi.com/haber/2080457/kemal-kilicdaroglundan-sagduyu-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.