Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Vedat Bilgin'in asgari ücrete zam yapılacağı sinyalini vermesinin ardından uzmanlar tarafından 3 farklı senaryo gündeme getirildi. Senaryolara asgari ücret en düşük 10 bin 207, en yüksek 11 bin 57 liraya yükseliyor.
Ankara Masası
|
01 Mayıs 2023, Pazartesi - 09:23
Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücrete ara zammı gündeme getirildi.

Konuya ilişkin milyonları heyecanlandıran ilk açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, temmuz ayında bir düzenleme olacağını söyledi.

Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Yeni asgari ücret düzenlemesi temmuzda olacak." ifadelerini kullandı.

İktidar cephesinden peş peşe gelen açıklamalarla yeni asgari ücret ne kadar olacak tartışmaları başladı. Konuya ilişkin 3 farklı senaryo dillendirildi.

Milliyet'e konuşan vergi uzmanı Muhammet Bayram, altı aylık enflasyonunun yüzde 25 - 30 olacağını tahmin ettiğini belirterek, asgari ücretin bu oranlarda yapılacağını aktardı.

Asgari ücrette zammın da yüzde 20 ila 30 arasında gelmesini beklediğini aktaran Bayram, yüzde 20'lik artışla net 10 bin 207 lira, yüzde 25'lik artışla net 10 bin 632 lira, yüzde 30'luk artışla net 11 bin 57 lira olacağını ifade etti.

" Enflasyon düşerse seyyanen zam olmaz"

Bayram, 'asgari ücretliye seyyanen zam konusunda enflasyon hızlı düşüşe girmezse' Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 'dokunuşuyla' sosyal refah payı artışı yapılabileceğini dile getirdi.

Vergi uzmanı, "Gıda enflasyonunun yaz sezonuyla yeni üretimlerin artmasıyla düşmesini bekliyoruz. Enflasyon düşerse seyyanen zam olmaz, enflasyon yükselirse bir seyyanen zam yapılmasını öngörüyorum" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080600/asgari-ucrete-ne-kadar-zam-yapilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.