Doğal gaz desteğinin maliyeti belli oldu

Karadeniz gazının devreye alınması sonrasında bir ay boyunca ücretsiz kullanım sağlanacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Bir sonraki 11 ayda ise 25 metreküplük kullanım için fatura ödenmeyecek. Desteğin ardından gazın maliyeti de belli oldu.
Onur Çetinkaya
|
02 Mayıs 2023, Salı - 10:47
Doğal gaz desteğinin maliyeti belli oldu

Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  konutlara 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında doğal gazın ücretsiz olacağını açıkladı. 

Bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküplük doğal gaz ücretsiz olacak ve vatandaşlardan aylık 151.75 lira alınmayacak. Yıllık dönemde ise ücretsiz doğal gaz bedeli bin 821 lira olacak.

Desteğinin maliyeti 37 milyar lira

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin koordinasyonunda yürütülen hazırlıklarda son aşamaya geldi. 

Hanelerde yıllık doğal gaz giderlerine yaklaşık yüzde 35 destek sağlanmış olması hesaplandığında desteğin toplam maliyetinin yaklaşık 37 milyar lira olacağı ön görüldü.

Öte yandan  2022 yılında ısınma, pişirme ve sıcak su amaçlı doğal gaz kullanan hanelerin yaklaşık 6 bin lira fatura ödendi.

Isınma amaçlı yerli kömür, sıcak su ve pişirme için LPG kullanan hanelerin ödediği faturanın 12 bin lirayı, yüksek kalorifik değere sahip ithal kömür kullanan hanelerin ödediği faturanın ise 18 bin lirayı aştığı belirtildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080745/dogal-gaz-desteginin-maliyeti-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.