İbrahim Uslu'dan seçim sonrası için uyarı

Araştırmacı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, seçimlerin ardından iki ittifakında yasa çıkartacak çoğunluğa erişemeyeceğini belirterek "Ya, bir demokrasi ve uzlaşı kültürü gelişecek, ya da çok sert tartışmaların yaşandığı, yürütmenin adım atmakta, yasamanın kanun çıkartmakta zorlandığı bir ülke olacağız" dedi.
Ecem Çetin
|
02 Mayıs 2023, Salı - 17:41
İbrahim Uslu'dan seçim sonrası için uyarı

Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu oldu.

Uslu, son araştırmaları aktarırken ne Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçimi kazanmadığını söyledi.

Oy oranlarının birbirine yakın olduğunun altını çizen Uslu, parlamentodaki dağılıma ilişkin ise "İktidarın 260-270 civarında bir milletvekili çıkaracağını öngörüyoruz. Muhalefete de 320 milletvekili kalıyor. Onun 70-80 tane Emek ve Özgürlük ittifakının oluyor" ifadelerini kullandı.

" Kaotik Meclis görünüyor"

Tabloya göre ittifakların yasaya çıkarabilecek 301 sayısına ulaşamadığına vurgu yapan Uslu sözlerine şöyle devam etti:

"Seçimden sonra şu anki sandalye dağılımı ile bakıldığında iki şeyden biri olacak. Ya, bir demokrasi ve uzlaşı kültürü gelişecek ülkede ve yasa bazında partiler uzlaşıp kanunlar çıkaracaklar. Vatandaş bu parlamentodaki çok parçalılığın olumsuz etkilerini hissetmeyecek. Bu olabilir mi? Teorik olarak bu mümkün ama pratik olarak biz böyle bir demokrasi ve uzlaşı kültürüne sahip değiliz. Hele şu kutuplaşma ortamında bunu şu an için görmüyorum. Kaotik Meclis görünüyor. Çok sert tartışmaların yaşandığı, yürütmenin adım atmakta zorlandığı, yasamanın kanun çıkartmakta zorlandığı, her kanunun bir kriz nedeni olduğu, her parlamento toplantısının çok sert geçtiği bir ülke.

Uslu, HDP'nin kilit parti olarak görünmesinin ise doğru olmadığını belirterek, her partinin önem taşıyacağını aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080797/ibrahim-usludan-secim-sonrasi-icin-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.