Davutoğlu'ndan Valilere "propaganda yapmayın" uyarısı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, valilerin, 14 Mayıs seçimlerine yönelik propaganda yapmaya mecbur bırakıldıklarını belirterek “O bürokrasi 15 Mayıs sabahı bizimle çalışacak. Bunu düşünmeleri lazım. Kazanacağız biz bu seçimi. Bürokrat kamu memurudur. Kamuya aittir" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Mayıs 2023, Perşembe - 09:58
Davutoğlu'ndan Valilere "propaganda yapmayın" uyarısı

Millet İttifakı'nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Artı TV’de Ali Duran Topuz ve Kemal Avcı’nın konuğu oldu.

“Memurlar ne Erdoğan’ın, ne Bahçeli’nin ne de bizim memurumuzdur”

Geçtiğimiz günlerde kişisel sosyal medya hesaplarından ‘tarihi çağrı’ notuyla paylaştığı videoda bürokratlara yaptığı uyarıyı tekrarlayan Davutoğlu, bakan ve başbakan olarak girdiği seçimlerde hiçbir valiyi seçim kampanyalarında konuşturmadığını ve seçim meydanlarına götürmediğini vurguladı.

Davutoğlu, başbakanlık özel kalem müdürlerini dahi seçim kampanyasında çalıştırmadığının altını çizdi.

Bu seçim kampanyası döneminde ise valilerin propaganda yaptığına işaret eden Davutoğlu, valilerin buna mecbur bırakıldığını söyledi.

"O bürokrasi 15 Mayıs sabahı bizimle çalışacak"

Davutoğlu şunları aktardı:

 “O bürokrasi 15 Mayıs sabahı bizimle çalışacak. Bunu düşünmeleri lazım. Kazanacağız biz bu seçimi. 15 Mayıs sabahı Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı ve yardımcıları olarak bir valiyi, müsteşarı arayarak bilgi isteyeceğiz. Bürokrat kamu memurudur. Kamuya aittir. Bakın devlet bile demiyorum. Bürokrasi kamuya aittir. Kamunun kaynaklarından maaş alır. Buradan emniyete de sesleniyorum. Doğuda, batıda, mezrada ya da metropolde… Emniyet görevlisi 14 Mayıs günü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik hukuk düzeni içinde memurudur. Ne Erdoğan’ın memurudur ne Bahçeli’nin ne de bizim memurumuzdur. Belki ertesi gün itaat edeceği kişi değişecek. Bu çağrıda bulunma sebebim; son dönemde İçişleri Bakanı’nın tutumu sebebiyle valilerin emniyet görevlileri üzerinde bir baskı oluşturma ihtimali üzerinedir” ifadeleriyle seçim güvenliğine ilişkin uyarılarda bulundu.

“Kullandığı tabirler bilinçaltını yansıtıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını da eleştiren Davutoğlu, “Kullandığı tabirler bilinçaltını yansıtıyor. Mesela Alevilikle ilgili konuşuyor, ‘tür’ diyor. Bırakın cumhurbaşkanlığı makamını vatandaşlarının bir kısmının ait olduğu bir inancı, mezhebi tür diye ifade etmek hangi akılla izah edilebilir. Yine Erdoğan’ın ifadelerinde yer alan ‘Onlar Kandil’den talimat alıyor, biz Allah’tan alırız’. Bu İslam inancına da aykırı bir şey. İnanan bir Müslüman dese ki; ‘Ben Allah’tan talimat alıyorum’. İslam’ın dışına çıkmış olur. Çünkü Allah’tan son olarak vahiy alan hazreti peygamberdir” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080979/davutoglundan-valilere-propaganda-yapmayin-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.