Washington kimi destekliyor? Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Türkiye’deki seçim sonucuna göre Türkiye-ABD ilişkilerinin ne olacağı” yönünde sorulan soruya, “Türk halkı tarafından seçilen her hükümetle birlikte çalışmaya ve bu ilişkileri derinleştirmeye, işbirliği ve ortak öncelikler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" cevabını verdi.
Mevlüt Peker
|
08 Mayıs 2023, Pazartesi - 21:46
Washington kimi destekliyor? Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Türk halkının 14 Mayıs'ta yapacağı seçimlerde seçilecek herhangi bir hükümetle çalışmaya devam edeceklerini ve seçim sonuçlarının Türk-Amerikan ilişkileri üzerinde etki yapmayacağını söyledi.

Günlük basın toplantısında sorulan bir soru üzerine Patel, "Hayır, seçim sonuçları Türk-Amerikan ilişkilerini etkilemeyecektir." şeklinde yanıt verdi ve "Türk halkı tarafından seçilen her hükümetle çalışmaya devam edeceğiz, işbirliği ve ortak öncelikler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Patel, Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu ve ABD için önemli olan birçok konuda önemli bir rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin liderliği sayesinde Rusya'nın tahılı silah haline getirmesini engelleyen bir mekanizma oluştuğunu da belirtti.

Patel, ABD'nin seçimlerde taraf tutmadığını söyleyerek, "Tek umudumuz, demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmek." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081492/washington-kimi-destekliyor-erdogan-mi-kilicdaroglu-mu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.