Şentop," Bakanlar yemin edene kadar görevde"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı programda seçimi ve ikinci turu değerlendirdi. Şentop, Oğan ile ilgilide açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
16 Mayıs 2023, Salı - 16:23
Şentop," Bakanlar yemin edene kadar görevde"

14 Mayıs seçimleri ikinci tura kaldı...

Milletvekili kısmı tamamlanan seçim 28 Mayıs'ta ikinci turda Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışına sahne olacak. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı programda ikinci turda neler yaşanacağını ve seçilen bakanların görev sürelerine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Seçime yönelik çalışmaların başladığını belirten Şentop, diğer yandan da başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere kurumların görevlerini sürdürdüğünü ifade etti. 

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci seçimlerin ise daha kısa sürede tamamlanacağını söyleyen TBMM başkanı, resmi sonuçların haziran başına kalmayacağını dile getirdi.

 "Bakanlar yemin edene kadar görevde"

Bakanların yeni dönemde milletvekili olması dolayısıyla görevlerinden istifa etmelerini değerlendiren Şentop, " Başkanlık sistemlerinde bir kişinin uhdesinde hem yasama he yürütme birleşmez. bu prensiple bakan olarak atananın vekilliği sona alır. Göreve başlamak için yemin etmek gerekiyor. Görevin ifası ile ilgili bir sınırlama var. Seçilmiş olan bakan arkadaşlar yemin ettiği zaman yasama görevini ifa edebilirler. Sıfat birleşmesi değil görev ifası önemlidir." açıklamasını yaptı.

"Mutlaka görüşmeler olabilir"

Son seçimlerde Ata İttifakı çatısı altında cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılan ve yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın seçmen ve oy potansiyeliyle ilgili konuşan Şentop, olası anlaşmayı dair açıklama yaptı. 

Bu tabloda şüphesiz Sinan Oğan'a verilen oyları değerlendirmek lazım, O oylar ağırlıklı olarak milliyetçi hassasiyetle ve terör örgütlerine karşı tutumla verilmiş oylardır. Bu oyların nereye gideceği de belli. Profili belli bu oyların. İşaret edildiğinde seçmen gider demek seçmenimizin aklıyla endişe duymak ve onu hafife almak olur. Kimse oraya buraya gidecek değil. Oyların bu hassasiyetle aşağı yukarı belli. Seçmen profili belli. Tabloya baktığımız zaman nelerin öncelikli olduğunu görebiliyoruz. Mutlaka görüşmeler olabilir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082420/sentop-bakanlar-yemin-edene-kadar-gorevde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.