Şentop, "Fiilen seçim ilk turda bitmiştir"

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 14 Mayıs seçimlerine dair konuştu. Seçimin fiilen Erdoğan ilk turda bittiğini söyledi. Şentop, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için ise, "Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a desteğini açıklayıp Türkiye'yi rahatlatabilir" dedi.
Onur Çetinkaya
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 16:41
Şentop, "Fiilen seçim ilk turda bitmiştir"

İkinci tur seçimine 6 gün kala ittifak cepheleri temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta artık kesin sonuca girileceği seçimde karşı karşıya gelecek.

Artık son düzlüğe girilen bugünlerde Meclis Başkanı Mustafa Şentop'ta katıldığı programda ilk seçim ve ikinci turu değerlendirdi. 

"Fiilen seçim ilk turda bitmiştir"

Yüzde 50+1 şartına ilişkin konuşan Şentop, "Seçimin ikinci tura kalmayacağı bir sistem düşünülebilir " diye konuştu.

İttifaklar ile adayların oy oranlarının aynı olduğunu belirten TBMM Başkanı, seçimin fiilen seçim ilk turda bittiğini dile getirdi. 

AK Parti seçmeninin ilk seçimde olduğu gibi ikinci turda da desteklerinin sürdüğünü belirten Şentop, seçmenin motivasyonlarının yüksek olduğunu dile getirdi. 

"Erdoğan'a desteğini açıklayıp Türkiye'yi rahatlatabilir"

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop, ikinci tur seçimi yaklaşırken  Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilginç bir çağrıda bulundu. 

Şentop, "Sayın Kılıçdaroğlu'na bu seçimde Sayın Erdoğan'a destek vermesi çağrısı yapıyorum. Erdoğan'a desteğini açıklayıp Türkiye'yi rahatlatabilir." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Sinan Oğan ile görüşmelere dair açıklama yapan Mustafa Şentop, "Sinan Bey kıymetli bir akademisyen ve siyasette de bir duruşu olan bir arkadaşımız. Ben ikinci turun adayların ittifakı olarak değil de tabanların ittifakı olarak görüyorum. Sinan Bey'in fikirleriyle seçmenin fikrinin uyuştuğununu görüyoruz. Açıkladığı görüşün etkili olabileceğini düşünüyorum. " dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083146/sentop-fiilen-secim-ilk-turda-bitmistir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.