Paşinyan, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdıklarını duyurdu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan’ın 86.600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın ise 29.800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını duyurdu.
Mevlüt Peker
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 23:13
Paşinyan, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdıklarını duyurdu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Zirvesi'nde Azerbaycan ve Ermenistan ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Paşinyan, 14 Mayıs'ta Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in ev sahipliğinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmede ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Paşinyan, Ermenistan'ın 86.600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını, aynı şekilde Azerbaycan'ın da 29.800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını belirtti. Bu açıklama, uluslararası mekanizmalar çerçevesinde müzakerelerin başlatılması ve Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin güvenlik ve insan haklarının sağlanması amacıyla önemli bir adım olduğunu gösteriyor.

Paşinyan, açıklamasıyla 2020 yılında Dağlık Karabağ Savaşı sonucunda Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'ın toprağı olduğunu kabul etmiş oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082580/pasinyan-azerbaycanin-toprak-butunlugunu-tanidiklarini-duyurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.