BAE’den Türkiye’ye övgü

BAE, Türkiye'nin çabalarıyla Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması sebebiyle Türkiye’ye övgülerde bulundu.
Mevlüt Peker
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 19:19
BAE’den Türkiye’ye övgü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı için Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 2 ay daha uzatılması çabalarını takdir etti.

BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Limanı'ndan tahıl sevkiyatı anlaşmasının 60 gün daha uzatılmasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in bu alandaki yoğun çabalarının takdire şayan olduğu vurgulanmış ve anlaşmanın süresinin uzatılmasının dünya genelindeki gıda sıkıntısının hafifletilmesine katkı sağlayacağı önemi ifade edildi.

Ayrıca, Ukrayna ve Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'nı uzatma konusunda olumlu bir yaklaşım sergilemeleri de açıklamada vurgulanmış ve bu adımların aynı zamanda iki ülke arasında kalıcı bir barışın sağlanmasına katkıda bulunması umulduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Söz konusu anlaşma, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler arasında 22 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul'da imzalanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082679/baeden-turkiyeye-ovgu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.