Sadir Durmaz kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara MHP 2. Bölge milletvekili olarak meclise giren Sadir Durmaz kimdir? Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Sadir Durmaz nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 16:45
Sadir Durmaz kimdir?

Sadir Durmaz, 15 Temmuz 1963 yılında Kırşehir'de dünyaya geldi. Durmaz, eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Sadir Durmaz, Türkiye Tarım ve Kredi Kooperatiflerinde  Genel Müdürlüğünde Müfettiş Yardımcılığı, Müfettişlik, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca Durmaz,  Milletlerarası Kooperatif ve Çalışma Ekonomisi (CIRIEC) Araştırma Merkezi Türkiye Daimi Komite Üyeliği, Türk Kooperatifçilik Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (Gübretaş) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Güvensigorta Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Tarım Kredi Spor Kulübü Başkanlığı, Dünya Bankası İşbirliği ile Tarım Kredi Kooperatifleri Yeniden Yapılandırma Projesi Koordinatörlüğü gibi görevler ve üyeliklerde de yer aldı. 

Siyasi kariyeri

Sadir Durmaz, Milliyetçi Hareket Partisi 8. Olağan Kongresinde Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek siyasi hayatına adım atmış ve MHP  Başkanlık Divanı Üyesi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Durmaz,  24. ve 25. Dönemde Yozgat Milletvekiliği, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyeliği ve 27. Dönemde Ankara Milletvekiliğinde bulundu.

Sadir Durmaz, 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara MHP 2. Bölge milletvekili olarak meclise girmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082787/sadir-durmaz-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.