Rusya: Azerbaycan ile Ermenistan ortak anlayışa yakınlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ile Ermenistan'ın barış anlaşması konusunda ortak anlayışa yakınlaştığı yönünde açıklamada bulundu.
Mevlüt Peker
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 19:38
Rusya: Azerbaycan ile Ermenistan ortak anlayışa yakınlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile gerçekleştirdiği üçlü görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Lavrov, görüşmeden önce Bayramov ve Mirzoyan ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiğini ve bu görüşmelerde Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderleri arasında yapılan anlaşmaların uygulanmasının ele alındığını ifade etti.

Ayrıca Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşması konusunu da görüştüklerini belirterek şunları söyledi:

"Taraflar, bu anlaşma üzerinde çalışmalarına başladılar ve diğer arabulucu ülkelerin de katılımıyla bu anlaşma görüşülüyor. Ermenistan ve Azerbaycan bakanları Washington'a gittiler. İki ülkenin liderleri de bir hafta önce Brüksel'e gittiler. Tabii ki, barış anlaşması üzerindeki çalışmalar ana odak noktasıdır. Ancak ortaklarımız, sınırların belirlenmesi, ulaşım ve ekonomik bağlantıların engellerinin kaldırılması, Karabağ ve Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki güvenlik durumunun iyileştirilmesi gibi sorunların çözülmeden barış anlaşmasının belirli yönlerine geçişin zor olduğunu bugün doğruladı."

Lavrov, gelecek hafta başbakan yardımcılarının liderliğinde üçlü bir grup toplantısının ulaşım bağlantıları konusunda gerçekleştirileceğini ve bu toplantıda olumlu bir sonuç elde edileceği umudunu paylaştı.

Bakan Lavrov, "Taraflar, nihai bir anlaşmaya yakın. Rusya Federasyonu'nun danışmanı olarak sınırların belirlenmesi konusunda ikili bir komisyonun toplantı düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardık. Barış anlaşmasının bazı maddelerinde ise iki tarafın ortak anlayışa yaklaşması mümkün oldu." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082795/rusya-azerbaycan-ile-ermenistan-ortak-anlayisa-yakinlasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.