"Ankara Kuşu" Oktay Yaşar'ın ifadesi ortaya çıktı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik paylaşımları nedeniyle tutuklanan Ankara Kuşu" adlı Twitter hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar ifadesinde "Sadece tweet attığım için buradayım." dedi. Yaşar "Şantaj eyleminde bulunduğum, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa ettiğim, sahte özel belgeyi bilerek kullandığım iddialarını da ayrı ayrı reddediyorum" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 14:50
 "Ankara Kuşu" Oktay Yaşar'ın ifadesi ortaya çıktı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle tutuklanan "Ankara Kuşu" adlı Twitter hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar'ın tutuklandığı Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği'ndeki ifadesi ortaya çıktı. 

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Yaşar'a Muharrem İnce'ye hesabında halen bulunan ve bir kısmı soru içeren paylaşımları soruldu.

" Sadece soru yönelttim"

Yaşar, ifadesinde, şu ifadeleri kullandı:

"FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma iddiasına dayalı olarak daha önce zaten yargılanmıştım ve beraatıma karar verilmişti. Şantaj eyleminde bulunduğum, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa ettiğim, sahte özel belgeyi bilerek kullandığım iddialarını da ayrı ayrı reddediyorum. Ayrıca suçlamalara ilişkin dosya kapsamında hiçbir somut delil yoktur. Sadece tweet attığım için buradayım. Bu tweet'ler de benim muhabir olmamdan dolayı mağdur olduğunu beyan eden Muharrem İnce ile ilgili mesleğimden ötürü attığım tweet'lerdir. Sadece soru yönelttim. 2010-2016 arasında Hürriyet'te muhabirdim. İlk defa böyle bir olaydan dolayı yargılanmaktayım. Asla birine karşı bu tip eylemlerde bulunmadım, bulunmam da. Benim tutuklanmam durumunda bu kapsamda tweet atan herkesin tutuklanması gerekmektedir. Benim henüz 14 aylık bir bebeğim var ve geçimlerini ben yürütmekteyim. Tutuklanmam halinde benimle birlikte ailem de zor durumda kalacaktır. Atılı suçlarla uzaktan yakından hiçbir alakam yoktur. Serbest bırakılmayı istiyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083124/ankara-kusu-oktay-yasarin-ifadesi-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.