Demokrat Partili Aksoy'dan 'yabancı seçmen' uyarısı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Yüksek Seçim Kurulu'nun yabancı seçmen listesine dikkati çekti. Aksoy, “Bazı ülkelerde neredeyse oy kullanan hiç Türk yok. Sadece Suriyelilere odaklanmayın. Biz AKP ile seçime değil yabancılarla seçime giriyoruz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 15:57
Demokrat Partili Aksoy'dan 'yabancı seçmen' uyarısı

İlay Aksoy, katıldığı canlı yayında YSK listeleri üzerinden Cumhurbaşkanı Seçiminde oy kullanacak seçmenlere ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksoy,  YSK'nın yabancı seçmen listelerinde Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün doğumlu kişi sayısında dikkat çeken fazlalık olduğunun altını çizdi.

Aksoy, çok genç yaştaki kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığını, bunların da çoğunlukla Suriye ve Lübnan uyruklu kişiler olduğunu da ifade etti.

Bu durumu "Dışardan oy deposu yaratıldı. Yabancı insanlara vatandaşlık verilerek sandıktaki irademize direniş gösteriliyor" sözleriyle anlatan Aksoy, şunları aktardı:

“Bizim oylarımıza üstünlük sağlayacak kadar yabancı seçmene vatandaşlık verildi”

"Bizim oylarımıza üstünlük sağlayacak kadar yabancı seçmene vatandaşlık verildi. Oy deposu karşılığında bize karşı direniş oluşturuluyor. 1.5 milyon civarında yabancı seçmen var. Bazı ülkelerde neredeyse oy kullanan hiç Türk yok. Sadece Suriyelilere odaklanmayın. Biz AKP ile seçime değil yabancılarla seçime giriyoruz. Büyük bir yabancı kitle talimat üzerine AKP’ye oy veriyor. Tanzanya da bile insanları artık örgütlemişler sandıkta oy kullanmaları için."

“Sandıkta adeta bize savaş açılmış”

28 Mayıs Pazar günü sandıklara olağanüstü katılım olması gerektiğini ifade eden Aksoy, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Yabancı oylar devam ederken biz olağanüstü yüksek katılım yapmamız lazım sandığa. Sandıkta adeta bize savaş açılmış. Listelerde 1-2 yabancıdan bahsetmiyoruz. Adeta demografik saldırıyı durdurabilecek miyiz bunu düşünmeliyiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083395/demokrat-partili-aksoydan-yabanci-secmen-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.