ABB personeli cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tehdit edildi iddiası!

Murat Köse, ABB personelinin yöneticiler tarafından cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tehdit edildiğini öne sürdü. Köse, "CHP’nin adayına oy vermezlerse ve oy pusulasının fotoğrafını da getirmezlerse işten atmakla tehdit etmek, insanların ekmeği ile oynamak kimsenin haddi değildir" dedi.
Ecem Çetin
|
27 Mayıs 2023, Cumartesi - 16:12
ABB personeli cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tehdit edildi iddiası!

Mamak Belediye Başkanı ve  Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB personelinin yöneticiler tarafından cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tehdit edildiğini iddia etti. 

"Ankara Büyükşehir personelini Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tehdit edenlere sesleniyorum" diyen Köse, şunları söyledi; 

"Kimsenin haddi değildir"

"Halkın iradesi üzerine ipotek koymak, Büyükşehirin vefakâr personelini CHP’nin adayına oy vermezlerse ve oy pusulasının fotoğrafını da getirmezlerse işten atmakla tehdit etmek, insanların ekmeği ile oynamak kimsenin haddi değildir."

"Suç duyurusunda bulunarak kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyorum"

Murat Köse, şöyle devam etti; 

Sn Mansur Yavaş’ı bu talihsiz uygulamanın talimatını veren değilse, bu konuda personeli tehdit eden yöneticiler hakkında seçim kanununa muhalefetten derhal bir soruşturma açmasını ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyorum.

"Net bir tavır koymuştur ve bu zihniyeti her zaman sandığa gömmüştür"

Büyükşehirde çalışan kıymetli personelimizin, kendisini tehdit edenlere aldırmadan, hür iradesi ile sandığa giderek tercihini sandığa yansıtması konusunda her zaman onların yanında olduğumuzu, süreçteki tehditleri yapanlar hakkında idari ve hukuki olarak hem Ankara Büyükşehirde hem de Adli makamlarda konunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. İnsanlara baskı yaparak, en temel vatandaşlık hakkını kullanma konusunda vesayet mekanizması kurmak isteyenlere, halkımız tüm seçimlerde net bir tavır koymuştur ve bu zihniyeti her zaman sandığa gömmüştür. 28 Mayıs’ta da bu vesayetçi zihniyet yine sandığa gömülecektir inşaAllah.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083772/abb-personeli-cumhurbaskanligi-secimi-ile-ilgili-tehdit-edildi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.