Mansur Yavaş ve Murat Köse arasında önerge krizi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ​Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse arasında önerge gerginliği yaşandı.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2021, Pazartesi - 14:45
Mansur Yavaş ve Murat Köse arasında önerge krizi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Mayıs Ayı 1.Birleşimi, Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. AK Parti ve MHP, grubu olan partilerin belirleyeceği görevlilerce kamera kaydı yapılabilmesi için önerge verdi. 

Meclis yönetmeliğine yapılacak bir ilave ile bunun sağlanabileceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile önergenin geldiği gibi mecliste oylanmasını isteyen Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse arasında gergin anlar yaşandı. 

Mansur Yavaş: Oylamıyorum, mahkemeye gidebilirsiniz

"Oylamıyorum arkadaşlar. Mahkemeye gidebilirsiniz" diyen Başkan Yavaş, "Çünkü  kanunun emrettiği bir şey oylanamaz. Hukuka aykırıdır. Bu konuda da belediye başkanının takdir yetkisi vardır." ifadesini kullandı. 

Murat Köse: Mahkeme sizi haksız buldu

Bunun üzerine Köse, "Siz bu konuda 3 ay önce yine bir önergemizi kabul etmediniz. Biz mahkemeye gittik, mahkeme sizi haksız buldu." diye yanıt verdi.

İkili arasında karşılıklı olarak şu diyalog yaşandı:

Murat Köse: Sayın Başkan müsaade eder misiniz?

Mansur Yavaş: Bakın yasal süreç devam ediyor.

Murat Köse: Konuşuyorum, konuşmamı kesmeyin lütfen.

Mansur Yavaş: Ama bir son ver artık lütfen.

Murat Köse: Ben bir konuşayım ondan sonra konuşun. Buradaki önergeyi kabul etmemenizle ilgili verdiğimiz mahkeme kararı size ulaşmıştır. ulaşmadıysa ben buradan söyleyeyim. Hiçbir şekilde ilk gün önergelerle ilgili konuda sizin takdir yetkiniz yok. Sizin yapacağınız önergeyi meclise sunmaktır.  Meclis karar verir, siz karar veremezsiniz. Bu mahkeme kararı da çok açık. Ben bu kararı şimdi uygulamanızı istiyorum. Uygulamadığınız zamanda suç işlemiş olursunuz.

Mansur Yavaş: Peki bitti mi? Tamam kardeş şikayet et.

Murat Köse: Müsaade edin bitireyim. Niye kesiyorsunuz?

Mansur Yavaş: Uzatma artık anladık.

Murat Köse: Sayın başkanım uzatıp uzatmayacağım sizi hiç ilgilendirmez. Ben konuşuyorum lütfen sözümü kesmeyin.

Mansur Yavaş: Biraz sonra göreceğiz.

Murat Köse: Ben diyorum ki mahkeme kararını uygulamıyorsunuz, bir daha suç işliyorsunuz. Biz yine mahkemeye vereceğiz ve yine mahkemenin sonucunu burada okuyacağız teşekkürler.

Mansur Yavaş: Tamam ben de şimdi onla ilgili bir şey söylüyorum. Sizin o günkü meclis kararında söylediğiniz şey gündeme ilave değildi. Mahkeme gündeme her zaman ilave verilir demiş. Ben de size Danıştay’ın kararını okuyorum: Belediye meclisinin görev alanında bulunmayan önergelerin belediye meclisin gündeme alınıp alınmayacağı konusunda belediye başkanının takdir yetkisi var diyor. Bu da Danıştay kararı. Kararları mı dövüştüreceğiz siz o gün soru önergesini okumaya kalktınız gündeme önerge almak istemediniz. Ancak mahkeme bunu önerge olarak kabul etmiş, bizde bunun önerge olmadığını istinafa götürdük oradan bir karar çıkacak. Şimdi yine sonuç olarak sürekli söz isteyip durmayın savcılığa vereceksiniz değil mi?

Murat Köse: Ben sürekli söz isterim. Burada müzakere ediyoruz ne kadar konuşacağımıza siz karar vermeyin.

Mansur Yavaş: Ben veririm. Aynısını sen Mamak’ta yapıyorsun.

Murat Köse: Mamak’ı sonuna kadar konuşuruz. Söz istiyorum sayın başkan.

http://www.ankaramasasi.com/haber/793157/mansur-yavas-ve-murat-kose-arasinda-onerge-krizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.