Kılıçdaroğlu onlarca ilçeyi il yapacak

Kemal Kılıçdaroğlu, farklı farklı ilçede ikamet eden vatandaşlara, yaşadıkları ilçeyi “il yapacağı” vaadini içeren SMS gönderdi. Kılıçdaroğlu’nun vaadi, Bakan Mustafa Varank başta olmak üzere sosyal medya kullanıcıları tarafından tiye alındı.
Mevlüt Peker
|
27 Mayıs 2023, Cumartesi - 20:52
Kılıçdaroğlu onlarca ilçeyi il yapacak

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin 2’nci turu için halk 28 Mayıs Pazar günü (yarın) sandık başına gidiyor.

Saat 18.00 itibariyle sona eren propaganda serbestliğinde cumhurbaşkanı adayları da son mesajlarını vatandaşla paylaştı.

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, birbirinden farklı çok sayıda ilçeye “il yapma” vaadini içeren SMS’ler gönderdi.

Her ilçe için ayrı bir metnin hazırlandığı görülen SMS’lerde yarın 13. Cumhurbaşkanının belirleneceği hatırlatılarak, kendisinin cumhurbaşkanı olması durumunda ilgili ilçeyi il yapacağı vaadinde bulundu.

İnegöl ilçesi sakinlerine gönderdiği kısa mesajda, “Değerli İnegöllüler, 13. Cumhurbaşkanını seçerken, İnegöl içinde karar vereceksin. 6 ay içinde İnegöl’ü il yapacağım.” ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gebzelilere gönderdiği kısa mesajda ise, “Yarın sandık başına gidip 13. Cumhurbaşkanını belirmeyeceksiniz. Bu, aynı zamanda Gebze için bir il olma referandumudur. Cumhurbaşkanı seçildiğimde gerekli işlemleri tamamlayıp en geç altı ay içinde Gebze’yi il yapacağıma ilişkin kararlılığımı sizlere bir kez daha hatırlatıyorum. Seçim sonuçlarının Gebze ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dediği görüldü.

Çok sayıda örneği bulunan il vaadini tiye alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu eleştiriyi getirdi:

“Kılıçdaroğlu’nun artık basacak tuşu kalmadı, şimdi de bol keseden il dağıtıyor. Ama o kadar cahil ki illerin kanunla kurulduğundan haberi yok. Cumhurbaşkanı adayı olarak Meclis’in iradesine ipotek koyabileceğini zanneden Kılıçdaroğlu'nun emekliliğine bir gün kaldı.”

Sosyal medya kullanıcıları da Kılıçdaroğlu’nun vaadini böyle tiye aldı:

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083792/kilicdaroglu-onlarca-ilceyi-il-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.