Macron'dan NATO'ya yeni hakaret!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2019'da yaptığı açıklamada "beyin ölümü gerçekleşti" hakaretinde bulunduğu NATO'yu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uyandırdığını söyledi.
Mevlüt Peker
|
31 Mayıs 2023, Çarşamba - 19:51
Macron'dan NATO'ya yeni hakaret!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Bratislava'da düzenlenen Globsec Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Avrupa'nın bölünmemiş bir bütün olduğunu ve Batı Avrupa ile Doğu Avrupa gibi ayrı bölgelerin olmadığını ifade etti.

Macron, Avrupa'nın Rusya'ya karşı enerji alanında bağımlılığının hala devam ettiğini belirtti.

2019'deki açıklamasında NATO'nun "beyin ölümü" gerçekleştiğini söyleyen Macron, Putin'in NATO'yu "elektroşok" ile uyandırdığını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya'ya karşı etkili bir savunma yapabilmesi için Ukrayna'ya yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.

Macron, "Rusya Avrupa'yı istikrarsızlaştırmaya devam ederse, bunun jeopolitik bir bedeli olacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca Macron, Ukrayna'ya güvenilir ve somut güvenlik garantileri sunulması gerektiğini vurguladı.

Avrupa'nın güvenliği ve istikrarının Amerikan seçmenlerin tercihlerine bırakılamayacağını ifade eden Macron, NATO içinde Avrupa savunma birliğinin kurulması gerektiğini savundu.

Macron, Avrupa'nın askeri alanda daha fazla egemen olmasını istediğini ve güvenlik ile komşuluk meselelerini kendi başına çözmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Fransa Cumhurbaşkanı Batı Balkanlar, Moldova ve Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084347/macrondan-natoya-yeni-hakaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.