Bakanlar yemin etti

TBMM Genel Kurulunda 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde milletvekili seçilen önceki bakanlar ve yeni bakanlar yemin etti.
Ankara Masası
|
07 Haziran 2023, Çarşamba - 14:40
Bakanlar yemin etti

TBMM Genel Kurulu, bugün yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplandı.

Genel Kurulda, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da aralarında bulunduğu eski kabine üyesi bakanlar ile 3 milletvekili yemin etti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, yemin etmek üzere kürsüye geldiğinde, önce Genel Kurulu selamladı, daha sonra ant içti.

Öte yandan eski İçişleri Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile eski Hazine ve Maliye Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati'ye, yemin ettikleri sırada muhalefet milletvekilleri laf attı.

Eski Milli Eğitim Bakanı, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer de TBMM Geçici Başkanı Bahçeli'nin uyarısı üzerine yeminini tekrarladı.

Eski bakanların yeminlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kabinede yer alan yani bakanlar da yemin ederek görevlerine başladı.

TBMM başkanını seçecek

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu 301 oy aranacak. 

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

7 isim aday

Meclis Başkanlığı seçiminde, AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun yarışacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085176/bakanlar-yemin-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.