Kanada orman yangınları, Washington DC’yi boğdu

Washington DC'ye ulaşan Kanada'daki orman yangınlarının dumanı yaşamı olumsuz etkiliyor. ABD Başkanı Joe Biden, Kanada'daki orman yangınlarının etkileriyle ilgili Amerikan halkına uyarıda bulundu.
Mevlüt Peker
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 21:29
Kanada orman yangınları, Washington DC’yi boğdu

Kanada'da devam eden orman yangınlarından kaynaklanan dumanlar, ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerini etkisi altına aldı. Başkent Washington DC ve çevresinde hava kalitesi, turuncu renkten kırmızı renge yükseldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Kanada'da devam eden orman yangınlarından kaynaklanan dumanların etkilediği kuzeydoğu eyaletlerindeki yerel yetkililerin yönlendirmelerine uyulması çağrısında bulundu. Biden, yazılı bir açıklamada, bu sabah milyonlarca Amerikalının Kanada'daki orman yangınlarının dumanından etkilendiğini belirterek, iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekti.

Başkan Biden, mayıs ayından bu yana ABD'nin 600'den fazla itfaiye ve destek personeliyle birlikte yangın söndürme birimlerini görevlendirdiğini ve dün Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüşerek ek yardım teklifinde bulunduğunu aktardı.

Ayrıca, Biden, ilgili kurumlara Kanada'nın yangın söndürme araçları ve ek itfaiye personeli taleplerine hızlı bir şekilde yanıt vermeleri talimatı verdiğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg'den, hava kalitesinin hava trafiği üzerindeki etkilerinin yönetimi konusunda ilerleme hakkında bilgi istediğini de sözlerine ekledi.

Başkan Biden, Çevre Koruma Dairesi'nin hava kalitesini takip ettiğini ve vatandaşlara "AirNow.gov" adresinden yaşadıkları bölgelerdeki mevcut hava kalitesine ve güncellenmiş halk sağlığı kılavuzuna erişebileceklerini duyurdu.

CDC'nin (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) "CDC.gov" adresinden yangın dumanının etkilerinden korunma önerileri sunduğunu hatırlatan Biden, vatandaşlara yerel yetkililerin yönlendirmelerine uymaları konusunda uyarıda bulundu ve "Güvende kalın" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085374/kanada-orman-yanginlari-washington-dcyi-bogdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.