BM: ABD'deki Kanada dumanı, iklim krizinin sembolü

BM (Birleşmiş Milletler), Kanada'daki orman yangınları kaynaklı dumanın Washington DC ve New York başta olmak üzere başka ABD kentlerini kaplamasına ilişkin, "Bu ve dünyanın birçok yerindeki kötü hava, iklim krizinin sembolü." yorumunda bulundu.
Mevlüt Peker
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 21:38
BM: ABD'deki Kanada dumanı, iklim krizinin sembolü

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Kanada'daki orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Dujarric, henüz Kanada'daki orman yangınlarının insanlar tarafından tetiklenen iklim kriziyle ilişkili olup olmadığına dair resmi bir açıklama olmadığını belirtti. Ancak hava kirliliğinin genellikle insan faaliyetleriyle ilişkili olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Dujarric, yangınların iklim uzmanları ve bilim insanları tarafından ısınmanın artması konusunda yapılan uyarılarla da ilgili olduğunu vurgulayarak, "(New York'u duman kaplaması) Bu ve dünyanın birçok yerindeki kötü hava, iklim krizinin sembolü." şeklinde konuştu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sürekli olarak fosil yakıtların kullanımının azaltılması gerektiğini vurguladığını hatırlatan Dujarric, New York gibi dünyanın bir başkentinde böyle bir olayın yaşanmasının insanları harekete geçirmeyi umduklarını belirtti.

Dujarric ayrıca, son 20 yılda ilk kez kötü hava kalitesi nedeniyle BM bayraklarının indirildiğini paylaştı.

Genel Sekreter Guterres, sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajda, "New York'taki karargahımızda Kanada'daki yangınlar nedeniyle kötü havanın etkisini hissediyoruz. Küresel ısınma artarken, orman yangınlarını azaltmak hayati önem taşıyor. Doğayla barış içinde yaşamalıyız, pes etmek yok." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085376/bm-abddeki-kanada-dumani-iklim-krizinin-sembolu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.