İYİ Parti'den CHP'ye destek şartı

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP'ye ittifak yapma koşulu olarak, aday gösterecekleri başkanları destekleme şartını öne süreceğini iddia etti.
Ankara Masası
|
11 Haziran 2023, Pazar - 09:00
İYİ Parti'den CHP'ye destek şartı

Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler bu sefer yerel seçimlere çevrildi.

11 aydan az bir süre kala seçimler için partiler stratejilerini oluşturmaya başladı.

Seçimlerde gözler ise ittifaklarda olacak. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerine ittifak olarak katılan partilerin nasıl bir karar alacağı merak konusu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, son seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yapan İYİ Parti'nin şartlı ittifak teklifi sunacağını iddia etti.

Öztürk, İYİ Parti'nin başkan adaylarının desteklenmesi durumunda CHP'yle ittifak yapacağını ileri sürdü.

Öztürk bugünkü yazısında şunları kaydetti:

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yorumlar devam ederken, 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel yönetimlerde siyasi partilerin seçimlere ittifaklı mı, ittifaksız mı gireceği de tartışılıyor.  İYİ Parti, ittifak için büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterecekleri kişinin desteklenmesi koşulunu dayatacak. Gerekçe olarak da, ‘2019'da biz sizi destekledik, şimdi de siz bizi destekleyin’ diyecek.

Her ne kadar İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları CHP'li olsa da, bu belediyelerde İYİ Parti'nin önerdiği kişilerin üst yönetimlere getirildiği de bilinir. Açıkçası, başkanlar bu konuda CHP'li seçmen tarafından da eleştiriliyor. Ancak, başkanlar da ittifakın zarar görmemesi için son derece dikkatli davrandı, liderlere sorun taşımadı.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085628/iyi-partiden-chpye-destek-sarti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.