Mansur Yavaş'la ilgili çok konuşulacak iddia

tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, CHP ve İYİ Parti arasında uygun bir ittifak modeli oluşturulamazsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tekrar aday olmayacağını söyledi.
Ankara Masası
|
20 Haziran 2023, Salı - 10:05
Mansur Yavaş'la ilgili çok konuşulacak iddia

TV100 kanalında yayınlanan "Eşit Ağırlık" programında   TV100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

2024 yerel seçimlerinin konuşulduğu programda Gürel, C HP içerisinde 11 büyükşehirden 5 tanesinde ciddi bir kaybetme endişesi olduğunu belirtti. Gürel, kaybedilme ihtimali olan illerden birisinin de Ankara olduğunun altını çizdi.

Gürel, CHP içerisindeki karışıklığın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı rahatsız ettiğini iddia etti.

CHP'de yaşananlarla ilgili İmamoğlu'nun Yavaş'a mesaj gönderdiğini belirten Gürel "Bu süreçten etkilenme, sen yerinde dur, CHP'deki olası bir değişimden sonra tekrar yerel seçimle ilgili bir rüzgar yakalayacağız" şeklinde konuştu.

" Ankara'da aday olmayacağını düşünüyorum"

Programın konuklarından Nagehan Alçı'nın "CHP ve İYİ Parti seçim işbirliği yapmazsa Mansur Yavaş tekrar CHP'nin adayı olarak seçime girer mi?" sorusuna Deniz Gürel şu yanıtı verdi:

"Aynı risk İstanbul'da da geçerli. Ankara ve İstanbul'da CHP içerisinde çok sayıda oksitli alanlar var. İstanbul'da HDP aday çıkarırsa kazanma şansı düşerken, Ankara'da ise İYİ Parti ve CHP ittifakı gerçekleşmezse Mansur Yavaş'ın aday olmayacağını düşünüyorum. 2019 seçimlerinde İYİ Parti ve CHP'nin kendi adaylarında mutabık olması gerektiği bir şart vardı. Hatta Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti'den aday olması teklifiyle birlikte 'Eğer İYİ Parti'den aday olursam, CHP'nin oyunun tamamını toplayamama riski var, CHP'nin adayı olmadan İYİ Parti'nin desteklemesini istiyoruz' şeklinde bir şart vardı. CHP içerisindeki bu kaotik süreç sağlıklı bir şekilde yönetilemezse ve Mansur Yavaş'a uygun bir ittifak modeli oluşturulamazsa, ben Mansur Yavaş'ın Ankara'da aday olmayacağını düşünüyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086906/mansur-yavasla-ilgili-cok-konusulacak-iddia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.