Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü!

Mustafa Sarıgül, partisi TDP'nin CHP ile birleştiğini açıklamasının ardından, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü
Ecem Çetin
|
23 Haziran 2023, Cuma - 16:08
Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden Erzincan Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, genel başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) CHP'ye katıldığını açıkladı.

Sarıgül ve beraberindeki heyet ardından katılma  tutanaklarını teslim etmek üzere CHP Genel Merkez Binası’na gitti. 

Mustafa Sarıgül, merkezde yaklaşık 1 saat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

İkili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

"Canla başla çalışacağız"

Mustafa Sarıgül, "Gün ayrışma günü değil, gün barışma günüdür. Bugünden sonra bütün TDP’Liler kararlı, verimli ve uyumlu bir şekilde CHP’mize bir oy daha kazandırmak için yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacağız. TDP’li binlerce arkadaşımın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na selamlarını, saygılarını ve birleşme tutanaklarını bugün saygıyla iletiyorum. İnanıyorum ki hep birlikte inançlara saygılı laikliği, ulusal birliği, demokrasiyi, barışı, özgürlüğü ve kültürlerin bir arada anlayış birliği içerisinde yaşayacağı konusundaki çalışmalarımıza birlikte devam edeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bütün TDP’li arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum"

"Biz, ayrılıktan değil beraber olmaktan, birlikte olmaktan yanayız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise katılma kararından son derece mutlu olduklarını dile getirerek, "Seçimlerde çok sık tekrar ettiğimiz ‘birleşe birleşe kazanacağız’ diye çok güzel bir sloganımız vardı. Gerçekten de öyle, birleşe birleşe kazanacağız. Biz, ayrılıktan değil beraber olmaktan, birlikte olmaktan yanayız. Aynı hedefe yürümekten yanayız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktan yanayız. Ekonomimizi güçlendirmekten yanayız. Üniversitelerimizi bilgi üreten kurumlar haline getirmekten yanayız. Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir toplumu inşa etmekten yanayız. Dolayısıyla bu birlikteliğe katkı veren Sarıgül ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim" değerlendirmesinde bulundu.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087380/mustafa-sarigul-kemal-kilicdaroglu-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.