Irak, İsveç’ten Momika’nın iadesini istedi

Irak, İsveç'te İslam’ın ve mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif saldırılar gerçekleştiren Irak asıllı Salwan Momika'nın iadesini istedi.
Mevlüt Peker
|
12 Eylül 2023, Salı - 18:00
Irak, İsveç’ten Momika’nın iadesini istedi


Irak Adalet Bakanlığı, İsveç'te son aylarda polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e saldıran Salwan Momika'nın iadesini talep etti.

İsveç resmi haber ajansı TT'ye göre, Irak Adalet Bakanlığı, Momika'nın iadesini resmi olarak istedi.

Momika, bu konuyla ilgili polise ifade vermek üzere olduğunu doğruladı.

Göçmenler Ofisi, 2018'de İsveç'e sığınan Momika'ya Nisan 2021'de geçici oturma ve çalışma izni vermişti.

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırılar artarken, bu provokasyonlar eleştiriliyor.

    İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artarken, bu tür provokasyonlara izin verilmesi tepki çekiyor.

    Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022 Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin ve Jönköping şehirleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları düzenlemişti.

    Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı.

    Stockholm'de Salwan Momika da 28 Haziran'da polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti, bu olay Kurban Bayramı'nın birinci günü gerçekleşmişti.

    Momika, 20 Temmuz'da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

    3 Eylül'de Malmö kentinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim'i yakması ve engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

    İran asıllı Bahrami Marjan ise 3 Ağustos'ta Stockholm'ün Angbybadet sahilinde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2098709/irak-isvecten-momikanin-iadesini-istedi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.