DEVA, Gelecek ve Saadet'ten “1994 planı”na ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlerle ilgili 1994 yılındaki seçimleri hatırlatması üzerine muhalefet cephesinden peş peşe açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda işbirliği vurgusu yapıldı.
Ankara Masası
|
02 Temmuz 2023, Pazar - 10:18
DEVA, Gelecek ve Saadet'ten “1994 planı”na ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul il teşkilatının bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmadaki “1994 yılındaki yerel seçimleri” hatırlatması, “muhalefeti bölme stratejisi” uygulayacağının bir işareti olarak değerlendirildi. DEVA, Gelecek ve Saadet partisi kurmayları buna karşın, “İttifak olmasa da işbirliği devreye girebilir. Kimi yerde aday kimi yerde parti desteklenir” dedi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Üç parti de yerel seçimlerde 14 ve 28 Mayıs genel seçimlerinde olduğu gibi “bir ittifakın oluşmayabileceğini” belirtirken büyükşehirler, iller, ilçeler ve beldeler özelinde muhalefet cephesinin “işbirliği ve dirsek teması modelinin devreye girebileceğini” vurguluyor. Aksi takdirde, Erdoğan’ın söz ettiği 1994 seçimlerinin bir benzerinin 2024’teki seçimlerde de yaşanabileceğine dikkat çekiliyor.

"İşbirliğinden yanayız"

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ, “Muhalefet partileri özeleştirilerini hızlıca yapmalı, hesaplaşmasını ise seçim sonrasına bırakmalı. ‘Erdoğan’ın oyununa’ gelinmemeli. Biz bölünmeyeceğiz, kavga etmeyeceğiz. Gelecek Partisi olarak muhalefetin işbirliğinden yanayız” dedi.

"Muhalefet çeşitli yerlerde temas edecektir"

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın da, “Bir bütün olmasa bile muhalefet çeşitli yerlerde, çeşitli büyükşehir, il, ilçe ya da beldelerde seçim işbirliği ve teması halinde seçime girecektir” diye konuştu.

" Erdoğan’ın dediğinin çıkma ihtimali kuvvetle muhtemel"

DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, “Her il, ilçe, büyükşehir, belde seçimleri ayrı ayrı değerlendirilmeli, ayrı birliktelikler kurulmalı. Birlik ve beraberlik olmaz ise Erdoğan’ın dediğinin çıkma ihtimali kuvvetle muhtemel. Biz, yerel seçimlerde yetkili kurullarımızdan çıkacak kararlar doğrultusunda hareket edeceğiz” görüşünü aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Erdoğan,  İstanbul il teşkilatının bayramlaşma törenin 2024 yılında yapılacak seçimlerin, 1994 yılındaki yerel seçimler gibi milat olacağını belirterek 1994 ruhunu tekrar dirilterek şehirlerimizin üzerine karabasan misali çöken Fetret Devri’ne hep birlikte son vereceğiz. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, başta olmak üzere hizmetsizlik girdabında sürüklenen tüm şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştıracağız” ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088226/deva-gelecek-ve-saadetten-1994-planina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.