İngiliz vekilden “KKTC’ye doğrudan uçuş” çağrısı

İngiliz milletvekili Iain Duncan Smith, "İngiltere'den KKTC'ye doğrudan uçuşların yapılması" çağrısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2023, Perşembe - 22:32
İngiliz vekilden “KKTC’ye doğrudan uçuş” çağrısı

İngiltere'de Muhafazakar Parti Milletvekili Iain Duncan Smith, İngiltere'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) doğrudan uçuşların düzenlenmesi gerektiğini belirterek çağrıda bulundu.

Smith, Londra'da düzenlenen 6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk topluluğuna bir görüntülü mesaj gönderdi.

Milletvekili Smith, mesajında, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklerin KKTC'ye doğrudan uçuş yapamadıklarını ifade ederek, KKTC'ye direkt uçuş seferlerinin başlatılması çağrısında bulundu.

Smith, "Bu meseleyi çözüp çözemeyeceğimizi görmek için hükümetle görüşmeye devam edeceğim ve bunu yapmaya çalışmalıyız. Çözümü oldukça basit olan bu konuyu ele almamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kıbrıslı Türkler, Türkiye veya Rum kesimi üzerinden KKTC'ye ulaşabiliyor

    İngiltere, KKTC'yi bağımsız bir devlet olarak tanımadığı için doğrudan uçuşlar gerçekleştirilmemektedir. İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türkler, Türkiye veya Rum kesimi üzerinden KKTC'ye ulaşabilmekte.

    Kıbrıslı Türkler, daha önce birçok kez İngiltere'den KKTC'ye doğrudan uçuşların düzenlenmesi için "KKTC'ye doğrudan uçuşlara izin verin" başlıklı imza kampanyaları başlatmışlardı.

    İngiliz Parlamentosu, bu kampanyaların 10 bin imzayı aşması üzerine yazılı bir açıklama yaparak, KKTC'ye doğrudan uçuş düzenleme gibi bir planlarının olmadığını duyurmuştu.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2088884/ingiliz-vekilden-kktcye-dogrudan-ucus-cagrisi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.