KKTC’de son 5 gündür korona virüs vakası tespit edilmedi

Ankara Masası
|
25 Nisan 2020, Cumartesi - 14:17
KKTC’de son 5 gündür korona virüs vakası tespit edilmedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, ülkede korona virüs salgınında 5 gündür yeni vakanın tespit edilmediğini, 7 kişinin ise hastanelerde gözlem altında tutulduğunu açıkladı.

Vaka sayısında yatay seyrin bittiği ve düşüşe geçtiğini anlatan Tatar,  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) KKTC’den çok daha kötü durumda olduğunu vurguladı. 

Ersin Tatar, 9 Mart’ta tespit edilen ilk korona virüs vakasının ardından ülkedeki uçuşların askıya alındığını, sınırların, okulların ve devlet kurumlarının kapatıldığını, şehirlerarası yolculuğun yasaklandığını ve ülke genelinde akşam 21:00’den itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığını hatırlattı. Tatar, ilk günden bu yana Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Sağlık Bakanlığı ile temas halinde olduklarını vurguladı.

"KIBRIS TÜRKLERİNİN 1974’DEN BU YANA VERDİĞİ İKİNCİ BÜYÜK MÜCADELE’’ 

Korona virüs salgını hakkında ‘’Kıbrıs Türklerinin 1974’den bu yana verdiği ikinci büyük mücadele’’ ifadesini kullanan KKTC Başbakanı Tatar, bu kritik süreci eskiden olduğu gibi birlik, beraberlik ve anavatan Türkiye’nin destekleri ile aşacağız açıklamasında bulundu.

“2 BİN VATANDAŞI TÜRK HAVA YOLLARI (THY) DESTEĞİ İLE TAHLİYE ETTİK”

Başbakan Ersin Tatar, 2 bin vatandaşı çeşitli ülkelerden Türk Hava Yolları (THY) desteği ile tahliye ettiklerini ifade etti. Almanya’nın 800 vatandaşını tahliye etmediğini ve KKTC’de karantinaya alınmasını istediğini belirten Tatar, 30 Alman vatandaşını tedavi ettiklerini ve ülkelerine gönderdiklerini açıkladı.

Ersin Tatar, 86 KKTC vatandaşının ise İngiltere’de korona virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini dile getirdi. 

Tatar, KKTC’de kısıtlamaların gevşetilmesi konusundaki çalışmalara da değindi.

Normalleşme sürecinde 4 Mayıs tarihine işaret eden Tatar, ilk etapta temasın az olduğu küçük işletmelerin tekrar açılacağını dile getirdi. Tatar, kafe, eğlence merkezi ve okulların son etapta açılacağını ifade etti. Ülke ekonomisinin turizme, yüksek öğrenime ve konut satışlarına bağlı olduğuna işaret eden KKTC Başbakanı, ekonomik hayatı kademeli olarak açılacağının altını çizdi. Başbakan Tatar, salgın nedeni ile otellerin ve okulların boş olduğunu, yabancılara yapılan konut satışlarının ise durduğunu açıkladı. Tatar, KKTC’ye yıllardır uygulanan ambargo ve kısıtlamalara rağmen bu süreci başarılı bir şekilde yönettiklerini, ekonomik olarak Türkiye’ye entegre olduklarını ve orada yaşanan durumları yakından takip ettiklerini söyledi.

Korona virüs salgını ile mücadele eden tüm sağlık ve güvenlik çalışanlarını tebrik eden KKTC Başbakanı Ersin Tatar,  tüm İslam aleminin Ramazan Ayını da tebrik etti.

https://www.youtube.com/watch?v=ecLL_pVhIwk&feature=youtu.be
http://www.ankaramasasi.com/haber/6626/kktcde-son-5-gundur-korona-virus-vakasi-tespit-edilmedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.