Elon Musk'tan Mark Zuckerberg'e tehdit

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter'in, kendisi gibi metin tabanlı olarak oluşturulan yeni sosyal medya platformu Threads sebebiyle Mark Zuckerberg'ün sahibi olduğu Meta'ya karşı dava açma tehdidinde bulunduğu belirtildi.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2023, Perşembe - 23:13
Elon Musk'tan Mark Zuckerberg'e tehdit

Haber sitesi Semafor, Twitter'ın avukatı Alex Spiro'nun Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e gönderdiği mektubu yayımladı.

Spiro'nun mektubunda, Meta'nın Twitter'ın ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullandığına dair ciddi endişelerin olduğu ifade edildi.

Mektupta, Meta'nın geçtiğimiz yıl eski Twitter çalışanlarını işe aldığı ve bu çalışanları birkaç ay içinde Meta'nın Threads adlı uygulamasını taklit etmeleri için görevlendirdiği iddia edildi.

Spiro, "Twitter, fikri mülkiyet haklarını sıkı bir şekilde koruma niyetinde olup Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını veya son derece gizli bilgilerini kullanmayı durdurması için acil adımlar atmasını talep etmektedir." ifadesini kullandı.

Twitter'ın avukatı, sosyal medya şirketinin, Meta'nın fikri mülkiyetini daha fazla kullanmasını önlemek için hukuki yollara ve ihtiyati tedbirlere başvurma hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

Öte yandan, Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads uygulamasına kaydolan kullanıcı sayısının 30 milyona ulaştığını Threads hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Zuckerberg, "Bu başlangıç gibi görünüyor, ancak uygulamayı geliştirmek için yapacak çok işimiz var." ifadelerini kullandı.

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olarak bilinirken, Threads uygulamasını Twitter'a rakip yeni bir sosyal medya platformu olarak dün kullanıma sundu.

Zuckerberg, daha önce de Instagram'da "Hikayeler" ve "Reels" adı altında Snapchat ve TikTok'un özelliklerini kopyalamakla eleştirilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088887/elon-musktan-mark-zuckerberge-tehdit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.