Zonguldak'ta tren faciasından dönüldü

Zonguldak-Karabük arasında yolcu ve yük tren seferleri, sel sebebiyle rayların altının boşaldığının fark edilmesi üzerine durduruldu.
Mevlüt Peker
|
09 Temmuz 2023, Pazar - 18:15
Zonguldak'ta tren faciasından dönüldü

Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesinde yaşanan selin ardından TCDD’ye (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) ait tren yolunu oluşturan rayların zemin bölümü boşalırken, rayların altının oyulduğunun fark edilmesi sebebiyle tren seferlerinin tümü durduruldu.

Batı Karadeniz Bölgesinde iki gündür süren sağanak yağmurun ardından Çaycuma-Saltukova ilçeleri arasında yer alan Akyamaç mevkisinde tren yolunu oluşturan raylarının altını dolduran toprakta kayma oldu.

İnşaat mühendisi tesadüfen fark etti

Tren yolu, menfez, sanat yapısı işlerinde görev yapan Enes Karagöz isimli genç inşaat mühendisi, tesadüfen yoldan geçerken rayların havada asılı biçimde açıkta kaldığını ve altı boşaldığı için boşta durduğunu fark etti.

İnşaat mühendisi Enes Karagöz, olayı hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi) İl Müdürlüğüne iletti.

Genç inşaat mühendisi Enes Karagöz, "Havaalanına giderken menfezin patladığını fark ettim. Durarak 112 üzerinden AFAD Zonguldak Müdürlüğüne bilgi verdim. Ayrıca jandarmayı aradım. Havaalanı istikametine geçerek Saltukova tren istasyonundan kalkmakta olan trenin önüne çıkıp yolu kapattım. Şükür kimseye bir şey olmadan olası felaketin önüne geçebildim. Doğal afet bölgemizi olumsuz etkiledi, herkese geçmiş olsun" diye konuştu.

Batı Karadeniz'de özellikle son iki gündür etkili olan aşırı sağanak yağışlar sebebiyle demiryollarında meydana gelen toprak kaymaları ve raylarda hasar oluşması nedeniyle Karabük-Zonguldak arasında demiryolları ulaşımı ikinci bir tarihe kadar durduruldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089279/zonguldakta-tren-faciasindan-donuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.