İspanya’dan Türkiye’ye AB sözü!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a AB'ye üyelik sürecinde katkı sözü verdi.
Mevlüt Peker
|
12 Temmuz 2023, Çarşamba - 20:14
İspanya’dan Türkiye’ye AB sözü!

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye'nin AB üyelik sürecinde destek sözü verdi.

Sanchez, basın toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değindi.

İspanya'nın bu dönem AB dönem başkanlığını üstleneceğini belirten Başbakan Sanchez, bu süre zarfında Türkiye'nin AB üyelik sürecini ilgilendiren konuları gündeme getirmeye çalışacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konuda söz verdiklerini dile getirdi.

Sanchez, "Türkiye'nin kendisini AB'ye daha yakın hissetmesini sağlamak için bu aylarda (AB dönem başkanlığı) nasıl adımlar atabileceğimizi tam olarak belirlemeliyiz" diyerek, Türkiye'nin vize serbestisi ve Gümrük Birliği anlaşmasının yeniden düzenlenmesi gibi öncelikli taleplerine İspanya olarak her zaman olumlu bir yaklaşım sergilediklerini ifade etti.

Başbakan Sanchez, İspanya'nın tek başına karar verme yetkisi olmadığını ancak AB dönem başkanlığı kapsamında Türkiye'yi ilgilendiren bu iki konuyu gündeme getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Sanchez ayrıca, Türkiye ve İspanya arasında stratejik ve kapsamlı bir ortaklık olduğunu vurgulayarak, ikili hükümetler arası zirvelerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Öte yandan, Başbakan Sanchez, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı toplantıda milli futbolcu Arda Güler'in Real Madrid'e transferinin de gündeme geldiğini aktardı.

Basketbolla daha fazla ilgilendiği için Real Madrid'in Türk futbolcuyu transfer ettiği konusunda bilgisi olmadığını belirten İspanya Başbakanı, "Görünüşe göre Real Madrid, 18 yaşında bir Türk futbolcuyu transfer etmiş. Kendisinin Real Madrid'de başarılı bir kariyeri olmasını diliyorum" dedi.

Bu arada, İspanya'da 23 Temmuz'da erken genel seçimlerin yapılacağı bilgisi de verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089755/ispanyadan-turkiyeye-ab-sozu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.