Emekliye zam TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi

Emekli aylıklarına yüzde 25 zam öngören madde, herhangi bir değişiklik olmadan TBMM'de kabul edildi.
Ersin Küçükbarak
|
13 Temmuz 2023, Perşembe - 09:28
Emekliye zam TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi


TBMM Genel Kurulu'nda  6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor.

Teklifin emekli aylık oranlarını düzenleyen ikinci maddesi AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda,muhalefet en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılması için önerge verdi.

Ancak önerge kabul görmezken emekli aylıklarında artış AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile yüzde 25 olarak geçti.

Muhalefet şerhi

Bu maddeye muhalefet tarafından düşülen muhalefet şerhinde şunları kaydetti:

“Memur emeklilerinin aylıklarını artıran bu zam miktarı tarafımızca yeterli bulunmamaktadır. Bu konuda söz konusu artış oranının yüzde 34 olarak tespiti ve en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi konusunda verdiğimiz önergeler kabul görmemiştir.”

Bahçeli’nin çıkışına Ak Parti’den yanıt gelmişti

Dün partisinin grup toplantısında emekli aylıklarına seyyanen zam talebinde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır” çıkışında bulunmuştu.

Bahçeli, “Açık ve samimi teklifimiz şudur: 8 bin 77 TL’lik seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” demişti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise “ çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmemesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var.” yanıtını vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089828/emekliye-zam-tbmm-genel-kurulunda-kabul-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.